Kalush Orchestra продали статуетку – нагороду “Євробачення”: гроші підуть на безпілотники для захисників

Статуетку, яку виборола як приз за перше місце у конкурсі "Євробачення - 2022" український гурт Kalush Orchestra, продали за пристойну суму - 900 тисяч доларів.

Про проведений онлайн-аукціон повідомлялося на офіційному каналі в Телеграмі “Євробачення” Україна.
Придбала нагороду конкурсу компанія WhiteBIT, яка займається криптовалютою.
Всю отриману суму музиканти збираються витратити на покупку безпілотників для ЗСУ – написано у повідомленні у Телеграм.

Також на аукціон було виставлено легендарний головний убір фронтмена української групи Олега Псюка – рожева панама, в якій він виступав у Турині.
Цей лот дістався Володимиру, який проживає в Чехії, він зробив п’ять ставок, а загальна кількість претендентів на панаму складала 31 тисячу людей.

Рожева панама

На початку онлайн-торгів найвища ставка за статуетку була 45 тис. доларів. За підсумками аукціону вартість нагороди з “Євробачення – 2022” збільшилась у 20 разів.
За придбання знаменитого призу у вигляді мікрофона змагалися троє претендентів: Анатолій Чумичкін із міста Калуш, засновник кількох компаній, криптофірма “WhiteBIT” та група людей з американської діаспори (вони пропонували 275 тис. доларів).
Мрією Анатолія Чумичкіна було привезти статуетку до рідного міста Калуша, звідки родом і Олег Псюк. Але його ставку, починаючи з 28 тис. доларів, було перебито більш серйозною пропозицією від WhiteBIT.

В організації та проведенні аукціону активну участь брав Сергій Притула, організатор благодійного фонду зі збирання коштів на потреби української армії.
У соціальній мережі телеведучий дякує хлопцям із Kalush Orchestra, усім людям, які брали участь у грандіозному заході.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.