За що Кошовий та Пікалов отримали ордени: у Зеленського відповіли, за які заслуги нагородили “кварталівців”

Президент України на честь Дня незалежності нагородив низку громадських діячів та представників шоу-бізнесу нагородами та орденами. Серед українців вибухнула справжня суперечка – чи гідні нагороджені почесних звань?

Володимир Зеленський, чинний президент України, у День незалежності нагородив цілу низку людей, до яких увійшли громадські та цивільні діячі, представники шоу-бізнесу, журналісти та інші публічні особи. І поки до одних питань не виникало, то з приводу нагородження акторів студії “95 квартал” та екс-колег Зеленського виникли питання.

Євген Кошовий та Олександр Пікалов є активними учасниками громадянської діяльності, а популярними вони стали разом із Зеленським на сцені “95 кварталу”. В українців виникло резонне питання: “Чому акторів записали в герої, поки на фронті гинуть бійці, а по всій Україні страждає мирне населення?”.

У прес-центрі ОП України пояснили, чим мотивував нагородження Володимир Зеленський. Указом президента актори Кошової та Пікалов отримали орден “За заслуги” ІІІ ступеня за якісну громадянську діяльність, зміцнення державності України, відданість та мужність, а також за внесок у розвиток культурної сфери, сумлінне виконання професійних та робочих обов’язків.

Більше того, Володимир Зеленський у тексті указу про нагородження номінантів зазначив, що всі перелічені якості виявлялися Кошовим та Пікаловим під час відстоювання незалежності та цілісності територій України.

Олександр Пікалов та Євген Кошовий нагороджені орденом
Олександр Пікалов та Євген Кошовий нагороджені орденом

Пресслужба ОП України зазначила, що окрім своєї професійної акторської діяльності, Пікалов та Кошової, як і багато інших представників сфери шоу-бізнесу, яких Зеленський також нагородив орденом, займаються серйозною волонтерською діяльністю.

Особливий акцент було зроблено на тому, що зірки студії “95 квартал” почали займатися волонтерською діяльністю задовго до повномасштабного вторгнення. Так, у ОП заявили: актори Кошовий та Пікалов допомагають Україні боротися з ворогом ще з 2014 року, коли росія розпочала збройну агресію на сході України.

Зеленський не забув згадати і той факт, що коміки відстоюють честь та інтереси України не лише на культурному, а й на інформаційному фронті.

Пресслужба ОП України наголосила на доцільності та своєчасності великої кількості проведених артистами концертів та виступів. Нагадаємо, що Євген Кошовий та Олександр Пікалов виступали перед українськими бійцями у Харківській, Миколаївській та Дніпропетровській областях. Саме у цих місцях зараз відбуваються активні бойові дії.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.