Колишній кухар королеви розповів, що Єлизавета II їла щодня на сніданок, обід та вечерю: секрет довголіття

Особистий кухар покійної королеви Великобританії Єлизавети II поділився з журналістами подробицями раціону монархині. Тепер стало зрозуміло, чому Єлизавета жила так довго

Велика королівська родина завжди потребувала великої кількості прислуги – у повсякденному житті монархам допомагали покоївки, садівники, конюхи та багато інших представників домашніх служителів. До цього числа входить і королівський кухар, який багато років створював королівське меню та готував для монархині з найкращих продуктів.

Королева Великобританії Єлизавета II, яка померла 8 вересня, відрізнялася особливою мудрістю та дотриманням королівських протоколів. Так, мудрість монархині виявлялася не тільки у державних процесах, а й у суто особистих моментах. Кухарі королеви відзначали її послідовність у виборі щоденного харчування. Єлизавета з відповідальністю ставилася як до вибору нарядів для громадських заходів, так і до вибору щоденного раціону.

Шеф-кухар Єлизавети II поділився вподобаннями королеви
Шеф-кухар Єлизавети II поділився вподобаннями королеви

Даррен Макгрейді служив у королівському дворі кухарем понад п’ятнадцять років. За ці роки чоловік вивчив вподобання та побажання багатьох представників королівської родини, проте буквально на пам’ять він знає, що любила їсти за життя Єлизавета II. У своїй книзі, присвяченій професійній діяльності на королівській кухні, Даррен Макгрейді розповів про те, що воліла щодня вживати Єлизавета.

Королівський раціон

Єлизавета II мала чотириразове харчування, однак кожна порція була невеликого розміру. Їла королева виключно корисну їжу – не пересмажену, а натуральну та якісно підібрану. За словами її особистого кухаря, день Єлизавети розпочинався з легкого сніданку. Королева воліла випити чашку чаю з печивом, а потім перекусити цільнозерновими пластівцями.

Наступний прийом їжі – обід. Цієї пори дня Єлизаветі найбільше подобалося їсти рибу з овочами. Цікаво, що риба майже завжди готувалася на грилі. Королівський кухар також зазначав, що Єлизаветі II подобалася курка-гриль, до якої подавали свіжий салат.

Пізніше королева завжди воліла поласувати різними смаколиками з чаєм. Їй подобалося випивати горнятко англійського напою разом зі смачними м’якими булочками з джемом або збитими вершками.

У неї завжди був післяобідній чай, де б вона не була. Ми прилетіли до Австралії та були на Королівській яхті. Була п’ята година ранку, але для королеви було п’ята година дня, тож моєю першою роботою було приготування булочок.

, – ділиться спогадами шеф-кухар королеви.

На вечерю Єлизавета ІІ завжди їла м’ясо чи рибу. Одні із улюблених вечірніх страв – це стейки. З цією стравою королева любила ласувати свіжими салатами.

Схожі статті

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.