Як відбувалася перша церемонія вручення Оскара (Фото)

Перше нагородження відбулося 16 травня 1929 року.

Перше вручення кінопремії «Оскар» відбувалося в готелі «Рузвельт» 16 травня 1929 року. Тоді церемонія тривала всього 15 хвилин, вхід на захід коштував 5 доларів, а імена переможців оприлюднені за два місяці на шпальтах газет.

Статуетки у вигляді лицаря на бобіні з кіноплівкою вручали президент академії кіномистецтва сер Дуглас Фербенкс і режисер Сесіл Деміль.

У номінаціях були представлені картини 1927-1928 рр. Актори отримували нагороду не за конкретну роль, а загалом за роботу.

Першою найкращою актрисою в історії кінематографа стала Джанет Гейнор
Еміль Яннінгс і його Оскар найкращому акторові

Два фільми «Схід сонця» і «Крила» отримали Оскара. Перша церемонія стала єдиною за всю історію, коли вручали нагороду за кращі титри до німої кінокартини і унікальне художнє виконання.

Фільм “Крила” отримав Оскара як найкраща кінокартина

Популярне

Схожі статті

Ектор Хіменес-Браво особливо не заморочується: робить на паски глазур із 2 інгредієнтів. Каже – ідеальна

Ектор Хіменес-Браво поганого не порадить. На цей раз шеф-кухар вирішив поділитися з українцями рецептом ідеальної глазурі для пасок. Готується зі згущеного та сухого молока.

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Дуже смачний супчик з сирними кульками

Суп з сирними кульками з задоволенням будуть їсти і дорослі і діти. Він виходить наваристим і має яскравий смак. Готується цей суп досить просто та швидко.

Показую, як приготувати соковиту та м’яку буженину: правильно підібрані прянощі — ключ до смачного м’яса

Ароматна буженина з прянощами стане справжньою прикрасою святкового столу. Приготувати таке м'ясо дуже просто, і сьогодні ми поділимось вдалим рецептом.