Спалахнули і погасли: ТОП-12 геніальних радянських актрис, які прославилися завдяки одній ролі, але якої!

Фільми з їх участю до сих пір показують на телеканалах, їх обличчя впізнають мільйони людей, але знялися вони тільки один раз. Давайте згадаємо заручниць однієї ролі.

Ці дівчата з’явилися на кіноекрана всього один раз, промайнули як прекрасні бачення, зачарували своєю красою і талантом і зникли. Кожна зіграла тільки одну роль: хтось головну, а хтось епізодичну, але не менш яскраву і запам’ятовується.

Шкода тільки, коли ця роль стає і останньою в кар’єрі висхідної зірки з тієї чи іншої причини. Хто вони – дівчата, так і залишилися для публіки “актрисами однієї ролі”

Наталія Трубнікова

Наталья Трубникова в роли Мелисенты
Наталія Трубнікова в ролі Мелісенти

Відома балерина зіграла витончену, витончену Мелісенту – допомогли задатки справжньої балерини, адже від юнацтва дівчина займалася балетом. Завдяки таким даними в середньовічну принцесу закохалися глядачі, а Трубниковій обіцяли успішну кар’єру. Але в своїх наступних ролях вона не змогла затьмарити успіх кіно-дебюту, і незабаром повернулася на сцену.

Тетяна Іваницька

Тетяна Іваницька
Тетяна Іваницька

Відома в СРСР балерина теж потрапила на зйомки з балетної трупи, причому, зовсім випадково – її запросили у фільм “Ад’ютант його превосходительства” на роль коханої Кольцова, і дівчина відмінно впоралася з чистим, ніжним образом. Але інших акторських робіт після цієї чомусь не було.

Вікторія Новікова

Руласочка Вікторія Новікова
Русалочка Вікторія Новікова

Чарівна Русалочка з радянського фільму-казки зробила Вікторію Новікової прикладом для наслідування для мільйонів дівчаток, які мріють стати такою ж прекрасною – але, як і своя головна героїня, Вікторія з’явилася в кіно, всіх закохала в себе і потім “розчинилася в піні морський”.

Русалочка
Русалочка

Вона вчилася на скульптора до перерви в зйомках і потім вибрала це ремесло, що не бажаючи мати з кінематографом нічого спільного. А вже в зрілому віці переїхала до Ніцци.

Вікторія Новікова в ролі Русалочки
Вікторія Новікова в ролі Русалочки

Образ русалки у виконанні Вікторії Новикової визнаний еталоном акторського мистецтва.

Олена Метелкина

Характерна інопланетянка Нійя розбурхувала уми і героям фільму “Через терни до зірок”, і колегам, захоплювався талантом Олени Метелкіної – але актриса вирішила не продовжувати кар’єру в цьому напрямку.

Нійя
Нійя

Спочатку вона пішла в манекенниці, часто миготять в радянських журналах, а потім обзавелася сім’єю і зажила непублічним життям. У жінки було стільки катаклізмів в особистому житті, що вона закрилася повністю.

Олена Метелкина
Олена Метелкина

Цигель-цигель-ай-лю-лю

Вікторія Островська назавжди для публіки залишилася хитрою дівчиною з “Діамантової руки”, яка так і норовила затягнути головних героїв в турецьке підворіття заради забав – героїня з’явилася на екрані буквально на секунди, але запам’яталася всім завдяки моменту з “Цигель-цигель, ай -лю-лю”.

Вікторія Островська
Вікторія Островська

І нехай подальшу участь в радянських стрічках не склалася, безсмертна комедія Гайдая у Островської в запасі є, хоча вона більше не захотіла сама зніматися в кіно.

Вікторія Островська в Діамантовій руці
Вікторія Островська в Діамантовій руці

Наталія Богунова

Наталія Богунова
Наталія Богунова

Вчителька російської мови і літератури у виконанні Наталії Богунову стала одним з головних педагогічних образів в радянському кіно, а ще роль Світлани Опанасівни подарувала самій актрисі славу і визнання – та ось їй вони, виявилися, не надто потрібні. Вона не хотіла займатися кіно, а присвятила себе повністю і безроздільно театру, тільки дратуючись від питань про нові ролі. Так вона продовжувала виступати в спектаклях протягом 20 років.

Світлана Аманова

Комедія “Спортлото-82” від Леоніда Гайдая нехай і не стала культовою, але безумовно сподобалася глядачам – як і багато артистів, які знялися в картині. Серед них безперечно варто виділити Світлану Аманова, виконавицю ролі Тані.

Світлана Аманова
Світлана Аманова

Але амплуа привітною і життєрадісної дівчини, яке закріпилося за актрисою після цього образу, незабаром набридло їй, і за відсутність серйозних пропозицій вона пішла з телеекранів.

Людмила Дмитрієва

Фільм “Шукайте жінку” знайшов всенародну любов перш за все завдяки креативному сюжету, ідеально змішувати детектив і комедію – але без харизми акторів популярності б не сталося. Так, серед усіх зірок стрічки, безумовно, гідна згадки героїня Сюзанна Бріссара – секретарка метра Роше.

Людмила Дмитрієва
Людмила Дмитрієва

Її зіграла Людмила Дмитрієва, яку після вдалих зйомок запрошували в нові проекти. Але від роботи жінка вирішила відмовитися – через вагітність і бажання будувати сімейне гніздечко. Особисте життя так і закрутилося, що в кіно вона більше не повернулася.

Ірина Черіченко

Важкий фільм “Завтра була війна” подарував Ірині Черіченко, що створила образ комсомолки Іскри Полякової на екрані, путівку у велике кіно – але з об’єктивних причин слава до дівчини так і не прийшла. Картинка вийшла в кінотеатри в 1987 році, і буквально через кілька років країна розвалилася – як і всі колишні надії, плани, можливості.

Ірина Черіченко
Ірина Черіченко

Але талановита Ірина не розгубилася і знайшла собі місце в новому світі бізнесу, правда, професія її ніяк не пов’язана з творчістю.

Лариса Гузєєва

Відома телеведуча Лариса Гузєєва, найбільш помітна в програмі “Давай одружимося”, колись сяяла на екранах в якості актриси – її роль в “Жорстокому романсі” навіть подавала всі причини вважати, що дівчина знову повернеться на екрани.

Лариса Гузєєва
Лариса Гузєєва

Але Лариса віддала перевагу вищій освіті і вибрала іншу грань – телебачення.

Світлана Світлична

Блискуча комедія “Діамантова рука” подарувала вічну славу ще одній харизматичній блондинці, кокетливій Світлані Світличній – її Анна Сергіївна, що щосили спокушає головного героя, стала однією з ікон моди в Радянському Союзі. Але сама актриса незабаром після ролі пішла в тінь, і більше блищати на екранах не поспішала. Судячи з усього, у неї просто дуже вдало склалося особисте життя.

Світлана Світлична
Світлана Світлична

Світлану ще два рази зняли в кіно, але картини були провальні і вона не хоче навіть згадувати про це.

Тетяна Аксюта

Актриса Тетяна Аксюта знялася всього в двох фільмах, але тільки один здобув великий успіх – це була стрічка “Вам і не снилося …”, після якої дівчина зіткнулася з шаленою популярністю. Її персонаж так сподобався глядачам, що на вулицях і при кожному виході в світ хтось намагався звернутися до знаменитості зі словами захоплення.

Тетяна Аксюта
Тетяна Аксюта

Від такої уваги Тетяна втомилася ще під час зйомок в “Казці мандрів”, а потім дочекалася випуску фільму і остаточно пішла в тінь. У новому фільмі її вже й не помітили.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.