Як виглядав хамам Хюррем Султан із серіалу “Чудовий вік”

Шанувальникам вказаного серіалу завжди було цікаво знати як виглядав хамам та туалетні кімнати.

Серіал “Чудовий вік” дивилися з багатьох і напевно немає жодної людини, якій би вона не сподобалася. Глядачам було цікаво спостерігати, як розвивалися стосунки Хюррем Хатун (дочки українського священика), яка стала дружиною султана Османської імперії Сулеймана Чудового.

У європейських країнах султана Сулеймана кликав “Чудовим”, а в Туреччині – “Законодавцем”. Бо за нього Османська імперія найбільше розцвіла. Він був непохитним володарем і в той час імперія Османа охоплювала територію від Марокко до Ірану, і від Ємену – практично до Відня.

І найдивовижніше, що така владна людина протягом усього свого життя по-справжньому любила лише свою дружину тільки — Олександру Гаврилівну Лісовську (Хюррем Хатун або Роксолана).

У фільмі “Чудовий вік” можна побачити якісь взаємини між сімейством Султана. Також показаний гарем та всі його нюанси. Гарем ретельно охоронявся, бо там мешкали наложниці. Гарем дозволялося відвідувати султанові та його близьким родичам.

На той час у палаці султана гігієна вже була на висоті та нічим не поступалася, а іноді була вищою ніж у Європі. Перед тим як господар мав постити гарем, наложницю мили в лазні та натирали запашними маслами. Лазня називалася – хамам. Там наложниці допомагали помитися прислуга.

Шанувальникам вказаного серіалу завжди було цікаво знати як виглядав хамам та туалетні кімнати.
Нижче ви можете їх побачити.

Хамам Хюррем Султан
Туалет у гаремі Хюррем Султан
Хамам Хюррем Султан

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.