Як дружини і діти Олексія Баталова ділили спадщину: історія порядних людей

Після смерті відомого радянського актора, знайомого нам по ролі Гоги з «Москва сльозам не вірить», ЗМІ чекали скандалів і судових позовів навколо поділу майна. Але все було зовсім інакше.

Всі причини очікувати баталій через спадщину були: через життєві обставини Олексія Баталова у нього була дочка від першого шлюбу, з якою актор спілкувався трохи, і дочка від другої коханої жінки, інвалід. Кому ж залишив спадок артист і чому гучних розглядів не сталося? Розповідаємо історію двох сімей.

Дружини і діти Олексія Баталова

Першою дружиною Олексія Баталова була красуня Ірина Ротова. Вони познайомилися ще до війни в зовсім юному віці – дружили сім’ями, поки Друга світова не розділені їх евакуацією. Після кінця військових дій і возз’єднанням між молодою Іриною і скромним Олексієм легко зав’язався роман, в ході якого народилася дочка Надія. Дівчинка росла, поки її батько все більше знімався в кіно і відносини в родині охлолонули. Пара вирішила розійтися.

Ірина Ротова
Ірина Ротова

Перспективний і талановитий актор досить швидко знайшов собі нову кохану – циркову артистку Гітану Леонтенко.

Баталов і Гіта Леонтенко
Баталов і Гіта Леонтенко

Вона народила артистові молодшу дочку Марію, але через травму під час пологів дівчинці поставили діагноз ДЦП. Пересуватися без інвалідного візка не виходило, була потрібна постійна турбота батьків. Баталов почав працювати ще більше, щоб забезпечити обом дочкам і їх матерям гідне життя – від старої сім’ї він ніколи не зрікався.

Баталов з дочками Катериною і Марією
Баталов з дочками Надією і Марією

Тепер Марія, незважаючи на хворобу, працює і живе цілком гідним життям – вона закінчила ВДІК і працює сценаристом. Старша дочка, Надя, бачилася з батьком набагато рідше, але не дивлячись на це, про Олексія Володимировича вона відгукується виключно позитивно – нехай бачитися часто і не виходило, батько її «не кинув».

Олексій Баталов в останній рік життя
Олексій Баталов в останній рік життя

Після смерті актора в руки журналістів потрапив заповіт – в ньому все майно перейшло до молодшої Марії. Якою перспективною здалася тоді ця тема для бажаючих роздути гучні статті про несправедливість! Надія, позбавлена спадщини, довгий час не давала ніяких коментарів, поки нарешті не наважилася на інтерв’ю, яке поставило крапку.

Надія Баталова
Надія Баталова

У тому інтерв’ю Надя відгукувалася про сестру як про рідну людину, добру і працьовиту. Жодного кривого слова! Квартира і так була повністю перероблена під особливості неходячої Марії, та й ще за життя актор якось звернувся до старшої дочки з простим питанням – образиться вона, якщо все нажите залишиться Маші. Надія погодилася без роздумів і зрозуміла батька.

Марія Баталова
Марія Баталова

Пізніше, після отримання спадщини Марією і її матір’ю Гитаною, вони порадилися між собою і передали частину грошей Надії. Без будь-якого попередження, тільки зі словами, що «це – твоє». Сестри багато переписуються і далі підтримують дружню зв’язок. Ось як буває, коли немає жадібності, що розділяє людей!

Схожі статті

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.