Сива густа борода – його не впізнати: яким став головний «барабанщик» СРСР Микола Гнатюк

У 1970-1980 роках на піку своєї популярності був харизматичний артист і музикант Микола Гнатюк. Але до розвалу СРСР його слава раптом вщухла. Що ж сталося з любимим в народі «барабанщиком»?

Його пісні співали по всьому Радянському Союзу, постійно крутили на радіо, а самого співака запрошували на різні концерти і премії.

Як Гнатюк став знаменитий

Творчий шлях Миколи почався ще в шкільні роки – він навчався у звичайній сільській школі, сім’я не мала ніякої причетності до мистецтва, але юнак загорівся мрією про музику. Тому відразу після випуску він переїхав зі своєї крихітної Немирівка в музично-педагогічний інститут і ще студентом почав виступати в ансамблі «Ми – одесити». Служба в армії теж не віддалила його від співу – він був вокалістом одного з загальновійськових ансамблів.

Микола Гнатюк в юності
Микола Гнатюк в юності

Після армії Микола приєднався до ансамблю «Дружба» в Ленінграді, поїхав у свої перші гастролі. Але справжню популярність йому принесла перемога на українському естрадному конкурсі – після неї можна було сміливо їхати на всесоюзні премії. Так він і зробив, завойовуючи одне гран-прі за іншим.

Далі кар’єра співака розвивалася стрімко – він випускав нові, вкрай мелодійні і ліричні пісні, западають в душу кожному, хто їх почув. Тексти рядків більше нагадували поезію, а за можливість використовувати пісню в якості саундтреку змагалися режисери. Так було до кінця 1980-тих, поки раптом Гнатюк не зник з радіо і телеекранів так само раптово, як і прийшов на них.

Микола Гнатюк на піку слави
Микола Гнатюк на піку слави

Причиною послужила Чорнобильська трагедія – катастрофа на ЧАЕС сильно торкнулася сім’ю музиканта. Він ще в найуспішніші свої роки одружився на журналістці Наталії, і вона завагітніла якраз незадовго до ядерної аварії. Щоб врятувати дружину і сина, артистові довелося відпустити їх до Німеччини і жити на дві країни – але молода сім’я це давалося важко, і вони не змогли довго зберегти свої почуття. Наталя запропонувала Гнатюку розлучитися друзями, і нехай Миколі було важко відпустити колишню дружину з сином в чужій країні, вони таки розійшлися.

Микола Гнатюк з сином
Микола Гнатюк з сином

Більше музикант так і не зміг знайти собі нову любов – розлука з коханими і перебудова похитнули його сили на творчість, тому співак захопився алкоголем.

Микола Гнатюк на шоу
Микола Гнатюк на шоу

Але через десять років такого життя Микола серйозно переглянув свої пріоритети, зав’язав з випивкою, забрав дорослого сина.

Микола Гнатюк зараз
Микола Гнатюк зараз

Він вирішив повернутися до творчості, але вже переосмислив свій підхід до нього – в той же час Гнатюк зацікавився релігією, вступив до духовної семінарії і став писати пісні на відповідну тематику. Нехай колишнього успіху йому вже не повторити, і у нинішньої музики Миколи набралося достатньо шанувальників.

Зараз співаку 65 років – він в доброму здоров’ї, веселий і активний, час від часу з’являється на різних шоу або в телепрограмах.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.