Красавчики радянського кіно – по кому сохли шанувальниці часів “розвиненого соціалізму”

Ніхто не буде сперечатися, що радянські стрічки були сповнені справжньої чоловічої красою і благородством. Історії тих акторів, якими милувалася вся країна в минулому столітті (і до сих пір!) розказані нижче.

Так прийнято, що майже у всіх голлівудських фільмах на головних ролях знімаються справжні красені. Але вітчизняний кінематограф намагається не відставати, і теж знімає переважно жіночих улюбленців.

Андрій Миронов

Цей список повинен був починатися з Андрія Миронова – чарівний, талановитий і галантний блондин закохав у себе беззастережно і режисерів, і сценаристів, і глядачів. Його мама немов знала щось, коли вирішила записати день народження сина на 8 березня зі словами «нехай стане подарунком для всіх жінок» – цю фразу судилося збутися якомога кращим чином.

Андрій Миронов
Андрій Миронов

Він вибрав акторський шлях з самої школи (почав зніматися в місцевих постановках ще в 12 років) і за все життя знявся більш ніж в 60 картинах, більшість з яких улюблені публікою.

Олег Янковський

Барон Мюнхгаузен у виконанні Олега Янковського – тільки одна з ролей артиста, що змусила нас назавжди полюбити його харизму і акторське обдарування. Після «Звичайного дива» і зовсім не залишилося нікого, не займаного сентиментальною романтичністю героя. Залишилося тільки дякувати долі, що вона таки повела Янковського по акторській ниві – але ж він мало не став лікарем!

Олег Янковський
Олег Янковський

А коли все-таки вирішив вступити до театрального ВНЗ, то запізнився на першу хвилю – добре, що по другий його зарахували відразу і без сумнівів.

Василь Лановий

Офіцерська фігура і аристократичні риси обличчя зробили з Василя Ланового улюбленця військових фільмів, і в цілому, головного кандидата на роль солідного чоловіка – складно повірити, що його колись мало не відрахували з училища. У той час існував сувора заборона на зйомки під час навчання, адже по-перше, у театралів таке не вітається, а по-друге, вони серйозно заважають навчальному процесу.

Василь Лановий
Василь Лановий

Але Лановий ризикнув і знявся в «Атестат зрілості», після чого миттю сподобався режисерам – і вже далі пішов по шляху кінематографа.

Брати Соломіни

Вони конкурували між собою за ролі і любов публіки, а даремно – в жіночих серцях було достатньо місця для захоплення обома прекрасними чоловіками.

Юрій Соломін
Юрій Соломін

Юрій більше запам’ятався жорсткою мужністю, суворістю, в той час як Віталій був м’яким і чарівним.

Віталій Соломін
Віталій Соломін

У кожного за спиною свої кращі ролі і характерні образи, але беззаперечний один факт – обидва брати принесли свій величезний внесок в радянське кіно.

Олег Меньшиков

Актор підкорив глядачок романтичністю сором’язливого Костика – саме завдяки його образу «Покровські ворота» стали культовим фільмом. Але актор брав не чарівністю єдиним: крім ніжної посмішки і розкритих очей у нього є величезний драматичний потенціал, що дав можливість грати серйозні ролі в сучасному кіно.

Олег Меньшиков
Олег Меньшиков

В’ячеслав Тихонов

Красень з пронизливим поглядом подарував радянському кінематографу неоціненний скарб – геніально зіграного Штірліца, а для багатьох він ще і залишився в пам’яті як Андрій Болконський. В акторську професію він прийшов всупереч волі батьків, які хотіли бачити сина в прикладної, корисної професії – але юнак мріяв потрапити в театр.

В'ячеслав Тихонов
В’ячеслав Тихонов

Тим не менш, він все-таки вступив до автомеханічний інститут, при цьому подав документи і до ВДІКу, але там приймальна комісія визнала конкурсанта «нефотогенічним». Відмова відкликали в останній момент, і Тихонов все-таки потрапив до лав студентів. Так майбутній артист і почав свій шлях з десятків ролей у фільмах і театральних постановках

Олександр Абдулов

Йому, на відміну від Тихонова, якраз сім’єю було визначено йти по творчому шляху – все близькі родичі грали або працювали в театрі. Першу роль майбутній артист зіграв в п’ять років, але з часом почав захоплюватися зовсім іншими заняттями – музикою, фехтування, спортом в цілому. Спроба Абдулова потрапити в театральний за наполяганням батьків провалилася – і тоді хлопець вибрав фізкультурний відділення педагогічного вузу, але на наступний рік батько змусив знову надходити.

Олександр Абдулов
Олександр Абдулов

Тоді його таки взяли в ГІТІС, і через пару місяців навчання Абдулов нарешті «увійшов у смак». Пізніше легендарний дует з артиста і режисера Марка Захарова створить не один геніальний спектакль.

Олексій Баталов

Той самий харизматичний, ставний Гоша з фільму «Москва сльозам не вірить», теж в числі одноголосний жіночих фаворитів. Його виховували в вкрай інтелігентної сім’ї, а в будинку часто гостювали відомі культурні діячі та митці – до батьків приходили Булгаков, Мандельштам, Пастернак, Ахматова.

Олексій Баталов
Олексій Баталов

Перші ролі Баталов зіграв в театрі свій мами і вже не шукав ніякого іншого шляху. Так і з’явився в радянських стрічках талановитий актор – і все його запам’ятовується ролі, улюблені досі.

Схожі статті

Цей чарівний кавовий пиріг просто неймовірний: легко і без випічки готую улюблений десерт для своєї сім’ї

Цей чарівний торт вартий зусиль та часу на його приготування, тому що має напрочуд показний вигляд, через що завжди буває перлиною будь-якого десертного частування.

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!