Дочка Віри Алентової і Володимира Меньшова про життя після “Москва сльозам не вірить”: зірками не прокинулись

Відома російська актриса Юлія Меньшова розповіла, як змінилося їхнє з батьками життя після виходу легендарної кінострічки "Москва сльозам не вірить".

Героїня нашої сьогоднішньої статті є дочкою кінорежисера Володимира Меньшова і актриси Віри Алентової. Їх перша спільна робота у фільмі про провінціалок, які приїжджають до Москви, щоб знайти кохання, щастя і достаток, зробила Володимира Валентиновича лауреатом престижної премії “Оскар”, а Віру Валентинівну головною красунею радянського кінематографа.

Віра Алентова в Москва сльозам не вірить
Віра Алентова в Москва сльозам не вірить

Незважаючи на те що цей фільм став лідером кінопрокату (його подивилися близько 90 мільйонів глядачів), на матеріальних благах молодої сім’ї це практично не позначилося, як розповіла Юлія, їй тоді було всього 10 років.

Віра Алентова, Володимир Меньшов і їхня дочка Юлія
Віра Алентова, Володимир Меньшов та їхня дочка Юлія

За словами артистки, вихід картини не можна назвати подією, завдяки якому на наступний ранок вони прокинулися знаменитими, а аспекти сімейного побуту стали змінюватися далеко не відразу.

В інтерв’ю Надії Стрілець Меньшова пояснила, як в ті часи діячі кінематографу заробляли гроші:

“У Радянському Союзі була така історія, що були постановочні, і іноді були другі постановочні, так це називалося. Це гроші в залежності від кількості тих, хто подивився. Тобто якщо ти зробив дуже успішну картину, то тобі виплачувалася якась премія”.

Юлія Меньшова
Юлія Меньшова

Володимиру Меньшову призначалася та сама премія:

“У тата були ці другі постановочні, завдяки чому він купив машину, Волгу. У нас не було машини взагалі. І так-то народ починав з Жигулів зазвичай, а потім піднімався, дай Боже, до Волги, а у нас, значить, одразу з’явилася Волга. Ось це була така істотна зміна нашого побуту, я б сказала. Потім ще через якийсь час ми переїхали в нову квартиру, яку, власне кажучи, видавала держава, тоді їх не купували”, — поділилася Юлія.

Юлія Меньшова на інтерв'ю у Надії Стрілець
Юлія Меньшова на інтерв’ю у Надії Стрілець

Схожі статті

В класичний вінегрет додала цікавий інгредієнт і перетворила його на новий салат: пікантний смак з родзинкою

Всі полюблять класичний варіант вінегрету з буряком та маринованими огірками. Але якщо додати до звичного рецепту новий інгредієнт, завдяки якому звична для нас страва вибухне новими фарбами смаку?

Рецепт розповіла свекруха. Тепер готую через день, і завжди просять більше: пиріг із печінкою та картоплею

Смачна і ситна випічка не обов'язково повинна вимагати багато складних продуктів. Наприклад, можна взяти курячу печінку, картоплю та сир. Сьогодні ми підготували рецепт саме такого простого пирога.

Відбивні ніжні, як масло: перед приготуванням вимочую м’ясо в секретній суміші, а потім і жувати не треба

Відбивні зроблені за цим рецептом виходять дуже ніжними, навіть якщо використовувати жорстке свиняче, чи яловиче м'ясо. Весь секрет у вимочуванні м'яса у секретній суміші.