Володимир Остапчук здав тест на ВІЛ і заговорив про важку хворобу: «Головний біч нашого часу»

Відомий ведучий і шоумен Володимир Остапчук закликав українців стежити за своїм здоров'ям.

Володимир Остапчук опублікував в своєму Інстаграмі відео присвячене страшному захворюванню ВІЛ. Шоумен закликав відмовитися від стереотипів щодо тестування і показав власний приклад. Остапчук акцентував свою увагу на тому, що більшість людей вважає, що не може заразитися цим вірусом і навіть не вважає за потрібне проходити цей тест. Однак підхопити хворобу можна і в кабінеті стоматолога і в тату-салоні.

“Та який ще ВІЛ? Багато через страх, відсутність часу або не розуміння проблеми просто ігнорують тестування на «головний біч нашого часу». Хоча небезпека може бути всюди, від кабінету стоматолога до тату-студії. Я радий приєднається до соціальної ініціативи і сказати про те, що в Україні з’явилися експрес-тести. “, – написав шоумен.

У відео Володимир здав експрес-тест на ВІЛ у домашніх умовах, який, до слова, виявився негативним і закликав публіку теж пройти тестування.

Користувачі Мережі підтримали шоумена в коментарях, зазначивши, що потрібно ще більше висвітлювати цю тему.

Варто зазначити, що тема ВІЛ-інфекції для України дуже актуальна. Україна сьогодні займає одне з перших місць серед країн європейського регіону за кількістю ВІЛ-позитивних осіб. За оціночними даними, на початок 2018 у країні проживало 244 000 ВІЛ-позитивних людей. Кожен сотий громадянин України віком від 15 до 49 років інфікований ВІЛ, що є одним з найвищих показників серед країн регіону.

Схожі статті

Оригінальне пиріжкове тісто, що підійде до будь-якої начинки: універсальний рецепт, яке годиться і для піци

Як замісити універсальне тісто на кефірі, що підходить для приготування піци та пиріжків як із солодкою, так і з несолодкою начинкою — дізнайтеся в нашому матеріалі.

Як зараз виглядає і де живе 53-річна Анастасія Заворотнюк: 5 років онкології і експериментальна терапія

Відома російська акторка Анастасія Заворотнюк вже 5-й рік не з'являється на публіці та не виходить на зв'язок зі своїми прихильниками. Весь цей час жінка проходить лікування від онкології.

Королева чи султанша? Раміна Есхакзай показала, як виглядала задовго до зустрічі з Віталієм Козловським

Раміна Есхакзай потішила публіку новими фактами про себе. Разом зі своєю мамою вона відповіла на запитання, які найбільше цікавили її шанувальників.