Що стало з актрисами культового фільму “Бережіть жінок” 40 років потому: одні пішли з кіно, а інші з життя

Цілих 40 років тому відбулася прем'єра фільму "Бережіть жінок", який зібрав біля екранів мільйони глядачів. Як склалося життя його актрис?

У центрі сюжету комедійної кінострічки знаходиться судно “Циклон” з екіпажем, що складається тільки з дівчат. Всі вони хочуть довести батькам свою самостійність і готовність до служби на флоті, а ті, навпаки, намагаються показати дочкам, що не жіноча це справа.

Галина Веневитінова — Валя

Галина Веневитинова
Галина Веневитінова

Більшу частину свого життя Галина присвятила грі в театрі, а “Бережіть жінок” був її передостаннім фільмом. Актрисі вдалося блискуче зіграти роль юної смішливої дівчики, яка свято вірила в світле майбутнє.

Після успіху картини публіка не сумнівалася, що Веневитінова виконає ще десятки ролей, однак цьому не судилося збутися — у 1980-му Галині діагностували онкологічне захворювання “лімфосаркому”. Так вже в грудні 1983 року артистка померла, їй було всього 34.

Олена Тонунц — Галя

Олена Тонунц тоді і зараз
Олена Тонунц тоді та зараз

Олена спочатку навіть не замислювалася про кінокар’єру і вивчилася на геолога, проте пізніше змінила своє рішення і в кінці сімдесятих дебютувала в стрічці “Сум’яття почуттів”. Пізніше однією з найвідоміших героїнь в її виконанні стала Шахерезада в казках про східну красуню. Також Тонунц отримала ще й режисерську освіту. Зараз їй 66.

Світлана Пєнкіна — Оля

Світлана Пєнкіна
Світлана Пєнкіна

Актриса отримала широку популярність ще до зйомок в “Бережіть жінок”. Втім, з кінокар’єрою Світлана покінчила в вісімдесятих, після того як вийшла заміж і стала матір’ю. Це дійсно було того варте — зі своїм чоловіком Володимиром Мулявіним Пєнкіна щасливо прожила разом аж до 2002-го, поки чоловік не потрапив в аварію і не зламав хребет. Через 8 місяців Володимир помер, а кохана дружина дбала про нього до самої смерті.

Ще 13 років Світлана провела без коханого. Сама ж вона пішла з життя 65-річною в жовтні 2016-го від серцевого нападу.

Марина Шиманська — Люба

Марина Шиманська тоді і зараз
Марина Шиманська тоді та зараз

Її шлях до успіху почався з фільму “Коли я стану велетнем”, але саме роль капітана “Циклону” зробила Марину всесоюзною зіркою. На піку своєї кар’єри Шиманська разом з чоловіком Ільгісом Арлаускасом переїхала до Іспанії, де пізніше почала викладати акторську майстерність у власній школі.

У 2013-му чоловік залишив Марину заради іншої, але вона продовжує жити в Іспанії і займається озвучуванням. У минулому році вона відзначила свій 65-річний ювілей.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.