Фіаско Пугачової: чому бізнес-ідеї першої леді естради виявилися невдалими і збитковими? (Відео)

Алла Борисівна Пугачова входить в список Форбс серед найбагатших людей Росії.

За свою довгу і блискучу творчу кар’єру вона змогла заробити на щасливу і безбідну старість, тому зараз, в свої 72 роки, може жити в розкішному палаці, утримувати дітей, прислугу, і не про що не переживати.

Зірка вітчизняної естради, крім пісенної творчості, пробувала займатися виробництвом духів, взуття, чіпсів, організацією приватної школи і дитячого садка. Деякі види бізнесу приносили доходи, частина починань обернулася банкрутством. Незважаючи на це, Пугачова залишається популярною і впливовою особистістю. Ми вирішили розібратися, в якому бізнесі Примадонна хотіла себе реалізувати, що вийшло, що не вийшло, і чому?

Дивіться про це наше відео!

Алла Пугачова – в першу чергу артиста. А потім вже бізнес вумен. Працюючи на власне ім’я, в якийсь момент зірка вирішила його монетизувати. Зокрема, в 2007 році компанія Профмедіа і Алла Пугачова спільно відкрили російську радіостанцію “Радіо Алла”, де кожну годину звучала пісня артистки.

Алла Пугачова
Алла Пугачова

Крім цього, вона оформила на себе ряд товарних знаків, таких як Різдвяні Зустрічі, Мадам Брошкина, Примадонна і Христина. Була правовласником товарних знаків “Філіп” і “Філіп Кіркоров”, однак тільки до 2017 року.

Як одного разу зазначив Максим Галкін, нинішній чоловік зірки Алли Борисівни Пугачової, артисти – це не бізнесмени. Вони можуть заробити гроші, але слід відокремлювати творчість і бізнес.

Мабуть, його дружина дану позицію не підтримала, і наполегливо намагалася просувати свої бізнес-ідеї з творчим мотивом.

Алла Пугачова
Алла Пугачова

Так, на початку лихих дев’яностих Алла Борисівна, як і більшість росіян, вирішила взяти участь в зароджується ринку цінних паперів. Він проявив себе у вигляді сумнівних “пірамід”. Як повідомляють ЗМІ, її вклад в піраміду “Володаря” склав понад 1,5 млн доларів. Через 7 років, творець цієї організації отримала близько семи років позбавлення волі за шахрайство. Однак свою вину вона так і не визнала. Природно, внесок Алли Борисівни прогорів.

Ще одна тема, яку Примадонна намагалася просувати по молодості – духи. У 1991 році між радянською артисткою і французькою фірмою “Sogo” був укладений контракт на виробництво оригінального парфуму “Alla Pugachova Alla Black”. Особистий проект мав на увазі, що духи будуть випускатися для шанувальників зірки. Продажі туалетного води не були значними. Чотири роки проіснував цей бізнес. Сама зірка розповіла, що нічого на ньому не запрацювала – ледве вийшло вийти в нуль. Також Примадонна уточнила, що бізнес не став таким прибутковим, як їй хотілося б, через незнання деяких юридичних тонкощів.

Алла Пугачова
Алла Пугачова

Ще одним стартапом телезірки став власний бренд взуття, що випускається під власним ім’ям. Даний спосіб заробітку пішов відразу після провальних духів. Алла з 1997 року випускала туфлі, ботильйони, чоботи. За деякими даними, близько тридцяти відсотків від продажів співачка отримує досі.

Алла Пугачова
Алла Пугачова

Якщо духи і взуття ще більш-менш логічне товар для випуску, то в харчову промисловість, де купа особливостей і ризиків, вкладати гроші небезпечно. На початку нульових Примадонна придбала невеликий цех по виробництву чіпсів. Називалися вони коротко – А Б. Ініціали власниці бренду. Мабуть, і тут артистці не вистачило знань юридичних тонкощів або підприємницької жилки. Чіпси випускалися п’ять років, після чого підприємство визнали банкрутом і продали з аукціону за 600 тисяч євро.

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.