Як живе бездітна Лайма Вайкуле: подружка Пугачової так і не стала мамою

Близькість до природи, спокій, можливість сховатися від сторонніх поглядів, - таким Лайма Вайкуле бачить ідеальне для себе житло.

Цим побажанням і відповідає її будинок в найпрестижнішому районі Юрмали на березі Ризької затоки. Двоповерховий будинок співачки – одна з місцевих визначних пам’яток, біля якого раніше навіть зупинялися туристичні автобуси. Пізніше це заборонили, і цілком обгрунтовано. В Юрмалі не дозволяють ставити високі паркани, а з другого поверху автобуса легко можна заглянути в двір і порушити приватність зірки.

Лайма Вайкуле
Лайма Вайкуле

Білий нейтральний особняк з терасою оточений дуже красивим і доглянутим садом. Всі рослини – і квіти, і дерева, артистка вибирає і купує сама. За садом доглядає садівник. Дерева завбачливо посаджені так, щоб з сусідніх ділянок двір не проглядався. Сам будинок будувався кілька років. В інтерв’ю Каті Осадчій співачка розповіла, що їй було дуже цікаво спостерігати за будівництвом і вносити в початковий проект деякі зміни.

Лайма Вайкуле
Лайма Вайкуле

Біля будинку є галявина, невеликий басейн з рибками, фонтан у вигляді душа, місце для паркування автомобілів. Двір прикрашають кілька бронзових фігур кішок – це подарунок. Співачка віддає перевагу собакам.

Великі вікна будинку артистки дозволяють милуватися природою. Адже головне в будинку – вид з вікна, каже Лайма. На першому поверсі знаходиться вітальня, яка переходить в їдальню, кухня і бар. На другому поверсі розміщені спальні, ванна, вбиральня. Поверхи з’єднані між собою дизайнерської гвинтовими сходами з прозорими сходами та поручнями. Трохи особняком розміщена в будинку студія для репетицій і звукозапису, поєднана з плавальним басейном і місцем для тренажерів. З цього приміщення можна потрапити в баню – суху сауну.

Інтер’єр будинку розроблявся архітектором, але потім співачка внесла деякі корективи згідно зі своїм смаком. Стильний, лаконічний і скромний дизайн приміщень витриманий в білих тонах з рідкісними яскравими плямами. Меблі для дому була виготовлена за індивідуальним замовленням в Ризі. Лайма любить, щоб нічого в навколишньому середовищі не дратувало. Про це вона розповіла в інтерв’ю Ірині Шихман. У будинку все створено для зручності співачки, її цивільного чоловіка і собак, які проживають з ними.

Крім садівника у артистки є ще помічниці по будинку і керуючий. Кухарі немає, хоча Лайма зізналася, що готувати не любить і не готує. У разі необхідності їжу вона замовляє в ресторані.

У Москві квартири у співачки немає. Якщо вона приїжджає в російську столицю, то зупиняється в готелі. А вдома в Юрмалі Лайма настільки спокійно і комфортно, що навіть в довколишній ліс вона виходить нечасто – хіба що вигуляти собак.

Лайма Вайкуле
Лайма Вайкуле

Схожі статті

Улюблений дачний рецепт: готую один раз та дістаю з морозилки, коли треба. Така смакота, і завжди під рукою

Цей рецепт обов'язково припаде до вподоби тим, хто цінує свій час. Дізнайтесь, як покроково приготувати тефтелі, а потім заморозити так, щоб вони не втратили вигляд.

Ця намазка з оселедця чудово залітає під “100 грам” або як закуска на вечерю. Є один секрет – ділюсь

Паштет з оселедця – смачна і яскрава закуска, яку оцінять більшість господинь за оригінальний смак і швидкість приготування. Таку намазку можна сміливо подавати на святковий стіл.

Його вже печуть усі мої подруги. Мій ходовий пиріг з буряка: весь секрет у тісті – воно як пух м’яке

М'який, вологий, майже як торт – саме таким виходить шоколадний пиріг за цим рецептом. Ніхто не здогадається, з чого він готується, адже в основі тіста є нестандартний інгредієнт.