Який туалет був у гаремі у Роксолани Хюррем: У Мережі показали рідкісні кадри того, що раніше ніхто не бачив

Туалет у гаремі – звично і незвично одночасно. У знаменитому серіалі "Чудовий вік" показано все - відносини, побут, розкішні вбрання, війни.

Проте не вказали таку елементарну річ, як санвузол, — ми вирішили прояснити це питання.

Палац Топкапи, який вважається одним із найвідвідуваніших місць Стамбула, зводився під назвою “Новий”. Бо старий згорів. Щоправда, спочатку гарему там не було.

Зазначимо, Топкапи чи Топкапі — головний палац імперії Османа до середини XIX століття. Розташований в історичному центрі Стамбула, на мисі Сарайбурну, у місці впадання Босфору та Золотого Рогу в Мармурове море. Після падіння Османської імперії палац перетворено на музей — один з найбільших за площею у світі

Чим користувалися жінки замість санвузла?

За бажанням Роксолани, у палаці спорудили великий хамам — це щось на зразок нашої ванної, лише трохи на старий лад. Велика кімната, де милися дівчата. Вона була без перегородок та усіляких шторок. Дівчата милися, дивлячись одна на одну.

Слід зазначити, що султанші та наложниці Султана, які були в пошані, самі не милися. Їх мили місцеві рабині, які виконували побутові завдання.

Кадри того самого “султанського туалету” та хамама

Хамам Хюррем Султан із палацу Сулеймана
Хамам Хюррем Султан із палацу Сулеймана
Хамам Хюррем Султан із палацу Сулеймана
Хамам Хюррем Султан із палацу Сулеймана
Хамам Хюррем Султан із палацу Сулеймана
Хамам Хюррем Султан із палацу Сулеймана

Хамам Хюррем Султан із палацу СулейманаХамам Хюррем Султан із палацу СулейманаХамам Хюррем Султан із палацу СулейманаОбов’язковою вимогою перед візитом до султана було відвідування хамама. Там рабиню чи наложницю ретельно готували. Крім того, що дівчину мили, її ще й покривали аромамаслами, щоб шкіра і волосся було м’яким і ароматним.

Туалети також передбачили. У той час, як у багатьох місцях Європи все ще користувалися нічними горщиками, Роксолани вже встановили мармуровий унітаз.

Туалет Хюррем Султан із палацу Сулеймана І тоді це місце було не таке звичне, як для нас зараз, а, можна сказати, вважалося предметом розкоші.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.