Доступний пиріг з варенням до чаю: простий рецепт пирога, де начинка не опускається на дно

Приготуйте пиріг, родом з дитинства. Швидше за все, більшість мам та бабусь знайомі з цим рецептом. Ми згадаємо про нього, коли в холодильнику залишається не так багато продуктів, а хочеться щось спекти.

Такий рецепт зручний тим, що продукти для нього знайдуться майже в кожному будинку, а в разі чого коштують недорого. Такою випічкою не соромно пригостити гостей або покласти із собою як перекус на роботу чи навчання. Особливо смачно буде із трав’яним чаєм без цукру чи зеленим чаєм із м’ятою. Щоб приготувати заливний пиріг з варенням усередині нам знадобляться інгредієнти:

  • борошно – 200 г;
  • молоко – 100 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 100 г;
  • ванілін;
  • рослинна олія – 55 г;
  • сіль;
  • розпушувач 2 ч. л;
  • будь-яке варення – 400 г.
Як приготувати заливний пиріг з варенням
Як приготувати заливний пиріг з варенням

Родзинка такого пирога в тому, що його можна готувати з будь-яким варенням і навіть свіжими фруктами або ягодами. Виріб завжди залишається цілісним і не розмокає.
Щоб приготувати заливний пиріг із варенням, необхідно виконати кілька кроків.

Крок 1

У ємність вбити яйця, додати сіль, цукор та ванілін, ретельно збити міксером. Додати в яєчну суміш молоко та олію, все добре перемішати.

Крок 2

Додати борошно і розпушувач, але не все відразу, а поступово, маленькими порціями, ретельно перемішуючи. Тісто вийде рідке, так і має бути. Вилити його на форму з пергаментом, але лише половину. Відправити до духовки на п’ять-сім хвилин (180 градусів).

Крок 3

Далі необхідно викласти начинку на випечений корж, злегка відступивши від краю, зверху залити суцільну залишок тіста, або ложкою зробити сіточку

Крок 4

Випікати в духовці півгодини до золотистої скоринки.
Тепер можна кликати рідних за стіл та заварювати чай, впевнені, вони не залишаться байдужими від цього простого, але смачного десерту. Візьміть з собою у поїздку, на робуту замість ланчу або дайте дитині в школу на перекус. Смачного!

Схожі статті

Відміряю всього по 12 ложок і отримую неймовірно смачне та повітряне “диво” до чаю: за 30 хвилин управляюсь

Для приготування смачного десерту не обов'язково розводити велике готування і брати багато інгредієнтів. Сьогодні ми підготували рецепт дуже простого, ніжного і соковитого шоколадного торта з кремом.

Брюс Вілліс собі б такого не дозволив: Потап на підтримку Каменських замість шампуню помив голову молоком

Потап останнім часом не вилазить із зашкварів. Останнім крінжем репера стала звичайна ранкова процедура бриття перед дзеркалом. Та й тут Олексій Потапенко спромігся начудити.

Капуста “Хвилинка”: один в один як квашена. У подруги в гостях взяла рецепт маринованої капусти за добу

Не потрібно витрачати купу часу на приготування квашеної капусти. Розповідаємо, як замаринувати закуску так, аби вона нічим не відрізнялась від такого салату.