Лайма Вайкуле підтримала Україну, піднявши на концерті блакитно-жовтий прапор: подруга Пугачової проти війни

Латвійська співачка Лайма Вайкуле відкрито заявила свою позицію та висловилася проти війни, яку розв'язала на території України росія. Під час свого концерту артистка вийшла на сцену із блакитно-жовтим прапором.

Лайма Вайкуле – 68-річна латвійська естрадна співачка, зірка пострадянського простору. З початку повномасштабної війни на території України Лайма не робила відкритих заяв щодо того, кого вона підтримує. Єдиний її публічний вислів був ще 28 лютого. Тоді Вайкуле сказала, що проти війни, проти смертей, але відкрито не висловилася проти країни-агресора росії, яка вторглася в Україну.

Проте нещодавно Лайма Вайкуле вперше відкрито заявила про свою позицію та підтримала Україну. 31 липня на своєму концерті у литовському курортному місті Паланга Вайкуле разом зі своїм музикантом вийшла на сцену, тримаючи у руках українських прапор.

Згодом співачка дала інтерв’ю виданню Delfi, де заявила, що весь цей час була на боці України та іншої позиції вона не розуміє. Співачка емоційно додала, що вона живе під блакитним латвійським небом, а по Україні запускають ракети, які вбивають все живе і відповідно, у неї не може бути іншої позиції, окрім як підтримувати Україну.

На запитання журналістів, чи планує Лайма Вайкуле давати концерти в Росії, співачка відповіла, що зараз точно ні.

Нагадаємо, близька подруга Лайма Вайкуле Алла Пугачова теж стала на бік України, незважаючи на те, що вона все життя жила і працювала в росії. З початку повномасштабної війни Пугачова з Галкіним та дітьми поїхали з росії до Ізраїлю і повертатися додому поки що не планують.

А ось деякі інші знаменитості, які довгі роки виступали на українській сцені, побоялися висловитись проти країни-агресора і стали на бік росії. Серед них Таїсія Повалій, Микола Басков, Олег Газманов та деякі інші знаменитості, яких ми точно більше ніколи не побачимо на українській сцені.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.