1 мільйон доларів: Мадонна розповіла, за що її оштрафували в Росії

Поп-діва Мадонна зізналася, що 8 років тому на концерті в Санкт-Петербурзі представники влади Росії хотіли стягнути з неї 1 мільйон доларів за підтримку ЛГБТ-спільноти.

61-річна співачка Мадонна завжди висловлювала свою позицію проти дискримінації людей за кольором шкіри, гендером і сексуальною орієнтацією. Однак її погляди стали причиною для судового позову і штрафу в 1 мільйон доларів.

На своїй сторінці в Інстаграм співачка виставила пост, в якому згадала цікаву історію, що сталася з нею в Росії 8 років тому. Під час виступу Мадонна висловилася на підтримку ЛГБТ-спільноти, а глядачі отримали кольорові браслети, як знак толерантного ставлення до людей нетрадиційної орієнтації.

«ЛГБТ-спільнота має право на повагу, любов, терпимість і гідну поведінку. Згодні з цим? », – озвучила зі сцени артистка.

Мадонна написала, що за ці слова уряд Росії оштрафувало її на 1 мільйон доларів, але вона їх так і не виплатила. Після концерту активісти і представники рухів «Народний собор» і «Профспілка громадян Росії» подали позов до суду проти Мадонни з вимогою відшкодувати 10 мільйонів доларів за «моральну шкоду», популяризацію гей-спільноти і образи прав віруючих. Цікаво, що з 8 позивачів на концерті був тільки 1, а решта «постраждали», переглянувши відео з концерту. Цей позов суд відхилив.

Нагадаємо, що в 2012 році в Росії був прийнятий закон «про заборону пропаганди гомосексуалізму серед дітей» штраф за порушення якого становить 5 тис. рублів.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.