9 днів в комі, 4 млн підписників і штучна вентиляція легенів: як зараз почувається Олексій Навальний

C 20 серпня опозиційний політик, антикорупціонер і блогер Олексій Навальний знаходиться без свідомості.

Хронологія подій

20 серпня вранці стало відомо, що літак, на борту якого перебував засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний, екстрено приземлився в аеропорту Омська.

Олексій Навальний
Олексій Навальний

Рейс прямував з Томська в Москву, однак пасажир в ньому спочатку кричав від диких болів в області живота, а потім і зовсім втратив свідомість. Екіпажем було прийнято рішення – терміново посадити літак в Омську і викликати лікарів.

Більше про стан Навального дивіться в нашому сюжеті:

Також підписуйтесь на канал. Там для вас найактуальніші новини та улюблені герої.

Прес-секретар політика Кіра Ярмиш в своєму Твіттері написала – Навальний у важкому стані. З ранку він пив тільки чай, тому якщо його і отруїли, то отрута могла потрапити тільки через нього. Пізніше медики підтвердили – вони ще не знають який саме отрута впливав на організм, але швидше за все він потрапив з чимось гарячим.

Олексій Навальний
Олексій Навальний

Потім слід було кілька днів незрозумілостей – чому до Навальному не пускають його дружину? Чому не дають перевезти його в клініку Берліна, адже в Омській лікарні недостатньо обладнання, щоб допомогти складного пацієнтові.

22 серпня Навального перевезли на лікування до Берліна. У фонді Cinema for Peace, що організував для політика рейс з Омська, повідомили, що стан Навального під час перельоту і після приземлення залишалося стабільним.

Версії

Кіра Ярмиш та соратники Навального впевнені – це отруєння з метою прибрати Олексія як невигідну особистість. Лікарі в Омську повідомили, що в організмі хворого ніяких отрут або слідів їх перебування не виявлено. Представники влади спихають такий стан то на таблетку від похмілля, але на енергетик.

Команда лікарів клініки «Шаріте» після огляду Навального заявила, що клінічні дослідження вказують на отруєння.

Як зараз почувається Олексій Навальний

Твіттер Кіри Ярмиш, прес-секретаря Олексія Навального (В Омськ прилетіла особистий лікар Олексія Навального)
Твіттер Кіри Ярмиш, прес-секретаря Олексія Навального (В Омськ прилетіла особистий лікар Олексія Навального)

Станом на зараз відомо, що Навальний підключений до апарату ШВЛ, безпосередньої загрози життю політика немає, але його стан оцінюється як важкий. Ніяких більш довгострокових прогнозів поки доктора Шаріте дати не можуть.

Схожі статті

Цей чарівний кавовий пиріг просто неймовірний: легко і без випічки готую улюблений десерт для своєї сім’ї

Цей чарівний торт вартий зусиль та часу на його приготування, тому що має напрочуд показний вигляд, через що завжди буває перлиною будь-якого десертного частування.

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!