Верховна Рада прийняла закон “Полякової ” – не дарма мітингували: які преференції отримають артисти

Карантин боляче вдарив в першу чергу по малому і середньому бізнесу. Але чимало постраждали і артисти. Навіть не стільки вони самі, як їхні співробітники. Що тепер зміниться?

Багато артистів в період карантину втратили всі доходи – концерти, виступи, навіть корпоративи були скасовані, зупинилися всі кінозйомки. Звичайно, що бідувати вони не стали, а ось їх колективи постраждали сильно.

Ці люди (бек-вокал, підтанцьовка, костюмери, стилісти, працівники сцени і багато інших) як і більшість українців живуть на зарплату. Їм платить артист зі своїх гонорарів. Але раз артист не отримує грошей, то і його колектив залишається без засобів до існування.

так проводив карантин український шоу-біз
Так проводив карантин український шоу-біз

До речі, в РФ на період карантину кожен артист має можливість звернутися за матеріальною допомогою в розмірі МРОТ раз на місяць. І багато хто так і зробили, віддавши ці 12 тисяч рублів (трохи менше 5 тисяч гривень) своїм співробітникам.

Таку допомогу отримують Регіна Тодоренко, Микола Басков і Діма Білан. А ось Григорію Лепсу, Пригожину з Валерією, Агутіну, Кіркорову і Тіматі відмовили, так як вони свої команди відправили в неоплачувані відпустки. Що виставило їх у вельми непривабливому вигляді перед публікою – маючи багатомільйонні статки і витрачаючи шалені гроші на одяг і порожні розваги, вони пошкодували платити хоча б мінімальну зарплату тим, хто допомагає їм робити шоу.

Подайте, російській Артіс з держбюджету
Подайте, російському артисту з держбюджету

До честі українських артистів, вони своїх не кинули – всі артисти підтримують свої команди в силу можливостей. Але вони теж у багатьох не безмежні.

Олі Поляковій гріх скаржитися – у неї чоловік мільйонер, але вона, розуміючи проблеми, з якими зіткнулося більшість артистів, вийшла мітингувати під Кабмін.

Оля Полякова під Кабміном
Оля Полякова під Кабміном

Результат не забарився – сьогодні ВР України в першому читанні прийняла закон №3851 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму і креативних індустрій “.

Ним передбачається серед інших преференцій, зниження податків: замість 20% ПДВ буде 7% ПДВ на культурні послуги.

Верховна Рада артистів почула
Верховна Рада артистів почула

Ну і добре. Але найбільше народ повеселила фраза “культурні послуги”. Це що, вся решта – некультурні?!

Схожі статті

Старший син Сергія Реброва від першого шлюбу опікується меншими: як виглядають нащадки футбольного тренера

49-річний Сергій Ребров, який нині тренує збірну України з футболу, має дорослого старшого сина від першого шлюбу та двох молодших, яких йому подарувала друга дружина Анна.

Салат з капусти як у радянській їдальні: бабуся підказала, як зробити “той самий” смак. Просто і дуже смачно

Салат з капусти – дуже смачна, поживна і корисна страва, яку зможе приготувати абсолютно кожен. Він добре поєднується з будь-якими м'ясними додатками і гарніром, так само його можна подавати окремо.

Якщо хочеться смачненького та солоденького, готую медові тістечка: кращого десерту до чаю годі й шукати

Кращого десерту до чаю, аніж шоколадне тістечко з ягідним прошарком та яскравою цитрусовою ноткою, годі й шукати. А якщо зважити, що у складі є ще й мед, то це й справді щось неймовірне.