Доспівав: Ізраїль ввів санкції проти Філіпа Кіркорова і Миколи Баскова (відео)

Кіркоров, Басков, Буйнов і деякі інші російські артисти потрапили в неприємний політичний скандал за підтримку режиму Лукашенка.

Тиждень тому в Мережі з’явився кліп “Артисты за мир – Любимую не отдают”, в якому білоруські та російські співаки висловили свою підтримку президенту Олександру Лукашенку. Ролик на своєму ютуб-каналі виставила група “Аура”. Всього за кілька днів відео набрало майже мільйон переглядів (відео в кінці статті).

Нагадаємо, що фразу “Любимую не отдают” сказав Лукашенко 4 серпня в зверненні до народу під час масових протестів у Білорусі після виборів, які люди вважають сфальсифікованими.

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

І паралельно розгорівся великий скандал. Демократично налаштовані користувачі ополчилися на учасників кліпу за підтримку диктатора. Найбільше дісталося Миколі Баскову і Філіпу Кіркорову.

Інстаграм Баскова так захейтили білоруси, що він не витримав і почав виправдовуватися. За це Філіп Кіркоров обізвав його божевільним. Мовляв, чого перед плебсом виправдовуватися – що хочемо, те й робимо.

Філіп Кіркоров Микола Басков
Філіп Кіркоров Микола Басков

Але справа цим не обмежилася. В Ізраїлі піднялася хвиля протестів. В результаті ізраїльська радіостанція “Краще радіо” та інші, які крутять російськомовну музику, зайняли категоричну позицію – вони оголосили бойкот усім учасникам кліпу.

Підтримка кривавого диктатора, влада якого тримається тільки на страху і насильстві, – ганьба для артиста і музиканта. З цього моменту ми виключаємо з нашого ефіру пісні цих лизоблюдів. Це той мінімум, який ми можемо зробити для волелюбного народу Білорусі

У заяві також сказано, що про білорусів ще зрозуміти можна, то про що співають росіяни – незрозуміло. Відтепер пісні Кіркорова, Баскова, Буйнова, Діани Гурцькой, Аніти Цой, Дениса Майданова, Наталії Москвіною в Ізраїлі звучати не будуть. А це – мінус в бюджетах артистів, адже їм йдуть відрахування від цього.

Більш того, вони звернулися в МЗС з вимогою зробити цих артистів персонами нон грата.

Ось той самий ролик:

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.