Українська заробітчанка стала сенсацією світу мистецтва – її випадкову “інсталяцію” оцінили в $ 910 тисяч

60-річна Василина, як і багато жителів Західної України, де з роботою великі проблеми, виїхала в Європу на заробітки.

У жінки є навіть вища освіта і стаж роботи, але пенсія мінімальна, вижити неможливо. І вона вже кілька років працює в Чехії, намагаючись допомогти дітям і онукам якось викрутитися в житті.

Вона знайшла собі хорошу і не курну роботу – в Празі, в галереї сучасного мистецтва треба прибирати 2-3 рази на день. Зарплата – в 3 разів більше, ніж у нас вчитель в молодшій школі отримує за те, що вчить 30+ малюків і відповідає за їхнє життя і здоров’я.

Але тут з Василиною трапився казус – вона в нічну зміну забула свій візок в залі – відвернули її просто.

інсталяція Василини
Інсталяція Василини

На ранок біля “інсталяції” вже стояв натовп народу і захоплювалася, наскільки “вона точно відображає той час, в якому ми живемо “.

Керівництво галереї спочатку хотіло просто забрати візок, але з’ясувалося, що інсталяцією зацікавилися деякі відомі колекціонери. На сьогодні максимальна запропонована сума – 21 млн чеських крон (910 тисяч доларів), але торги тривають.

А нашій землячці відразу в 2 рази підняли зарплату.

 

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.