Вже нудить, а дивимося: найдовші серіали, які всіх дістали

Раніше серіали вважалися одвічним захопленням бабусь і домогосподарок, а зараз їх дивиться майже весь світ незалежно від віку чи професії - все завдяки стріммінговим платформ і телебаченню «за передплатою».

Отримання грошей за перегляд глядачами продукту дає каналам можливості знімати більше і частіше, тому асортимент розтягнутих у часі серіалів активно розширюється.

Проте, навряд чи колись зараз ми зіткнемося з таким явищем, як серіали-гіганти – в них величезна кількість серій (і рахунок йде навіть не на сотні), вони йдуть десятиліттями по телевізору і крутяться навколо однієї і тієї ж зав’язки.

Перегляд серіалу
Перегляд серіалу

Добре, що у нас їх не показували!

Звідки тільки бралося фінансування на багатотисячні мильні опери, як актори не втомлювалися присвячувати півжиття одному персонажу? Але найдивніше – як глядачі не втомлювалися від основної сюжетної лінії? Але ж дивитися продовжували роками.

Світло, що спрямовує

спрямовує світло
Світло, що спрямовує

Найдовший серіал за кількістю серій в історії людства – принаймні, на даний момент – це «Направляючий світло». Більш 18 тисяч серій про те, як в передмісті Чикаго кілька сімей і їх наступні покоління стикалися з різними драматичними, трагічними і часом комічним ситуаціями – все це для пошуку відповідей на головні філософські питання. Адже в центрі сюжету – свічка на підвіконні священика, той самий «провідний світло».

Свічка на підвіконні священика
Свічка на підвіконні священика

Перші 15 років (з 1937 по 1952) серіал виходив в аудіо-форматі по радіо, потім нарешті знайшов акторів і знімальну групу. Він залишався на екранах аж до 1990-тих. За ті десятиліття його близько чотирьохсот разів номінували на різні кіно-премії, пару раз повністю змінювалися персонажі і ролі. На перегляд всієї цієї епопеї піде півроку безперервного перегляду – загальна тривалість досягла 164 діб.

Головний госпіталь

Цілком можливо, що лідера і рекордсмена за кількістю серій посуне наступний серіал під назвою «Головний госпіталь».

головний госпіталь
головний госпіталь

Історія нью-йоркської лікарні та її медиків вже налічує 14 тисяч серій, а адже серіал виходить до сих пір! На телебаченні його найбільше любили в 1980-тих, коли весілля улюбленців публіки, Люка і Лаури, зібрала майже 30 мільйонів глядачів біля екранів. Деякі актори грають своїх персонажів (з перервами) з найперших днів зйомок проекту.

Як обертається світ

Серіал «Як обертається світ» не доріс до розмірів попереднього серіалу – його закрили після 13 858 серій про пригоди міста Оакдейла.

Як обертається світ
Як обертається світ

Популярність проект заробив завдяки висвітленню найактуальніших тем (часом табуйованих) американського суспільства, першими ЛГБТ-персонажами на телебаченні і репрезентацією інших меншин. Але час ішов навіть швидше, ніж встигав відображати його серіал, і незабаром рейтинги впали через «консервативності» і «втрати колишньої гостроти».

Дні нашого життя

«Дні нашого життя», тим часом, теж триває донині і наближається до позначки в 14 тисяч серій. У центрі цього серіалу – звичайні люди міста Салем, елементи містики і супергероікі.

Дні нашого життя
Дні нашого життя

Через особливо помітною наївності і шаблонності ця мильна опера зараз більш популярна, як предмет для гумору, а не телевізійне шоу – згадка серіалу можна побачити в «Друзях», «Докторі Хаусі» та інших проектах. Зрозуміло, в якості смішний відсилання.

Молоді і зухвалі

«Молоді та зухвалі» розкриває вічну тему протистояння двох кланів – заможні Брукс і бідні Фостер роками не можуть налагодити відносини, через що у сценаристів досить простору для створення драми. За сваркою сімей можна спостерігати протягом 11 з половиною тисяч серій, а ближче до кінця з’явилася ще пара прізвищ-ворогів – Еббот і Ньюмен.

Молоді і зухвалі
Молоді і зухвалі

Може, глядачам не сподобалося це зміна? Адже рейтинги у «старій» версії були вкрай високими, а після зміни акценту швидко впали, що і призвело до закриття серіалу.

Санта-Барбара

Далі йде вже велика кількість мильних опер з 10 тисячами серій і нижче – у кожної свій сюжет, але вічна тема в основі. Але не можна не згадати головний «нескінченний» серіал, популярний в Росії – західну «Санту-Барбару».

Санта-Барбара
Санта-Барбара

У багатьох жителів пострадянського простору склалося враження, що 2000 с гаком серій цього проекту і роблять його найдовшим по всьому світу, але немає – просто крім «Санта-Барбари» більш тривалих серіалів в Росії не показували. Так що цей американський проект досі залишається повчальним, вже легендарним шоу для світу і СНД зокрема, адже майже кожен епізод ставав сенсацією для всіх країн показу – крім, хіба що, самої США.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.