Справжні діаманти і нервові зриви. Невідоме про Величне століття

Цей серіал викликав справжній фурор серед глядачів у багатьох країнах. Мільйони людей просто прикипіли до екранів телевізорів, спостерігаючи за інтригами в палаці Султана Сулеймана. Ця робота залишить свій слід в індустрії кіно. Ми пропонуємо вам підбірку цікавих фактів про відомий серіал.

Жіноча дружба. Актрису на головну жіночу роль Хюррем шукали протягом декількох місяців. Кастинг-директор навіть їздив в інші країни, щоб знайти ту саму блондинку, але всі спроби виявилися безрезультатними. Мер’єм Узерлі, яка в майбутньому і стане Роксоланою, не планувала йти на кастинг. Вона не знала ні турецької мови, ні культури цього народу. На проби актриса прийшла за компанію з подругою. Але кастинг-групу підкорила саме Мер’єм Узерлі, а не її знайома.

Мер’єм Узерлі в ролі Роксолани

Зовнішність теж важлива. Актори на ключові ролі повинні були мати певні зовнішні дані. Річ у тім, що автори проекту поставили собі за мету зробити їх максимально схожими на реальних історичних персонажів. Тому на кастингу звертали увагу на талант і на зовнішність. Навіть історики при перегляді відзначають, що персонажі зовні підходять під опис правителів Османської імперії.

Головне – правильно подати. Через два дні після кастингу, Мер’єм виявилася на знімальному майданчику. Природно актриса інтенсивно вчила турецьку, але все ж перший час вона постійно помилялася і говорила з помітним акцентом. Відкладати процес команда проекту не могла, тому вирішили залишити як є, а глядачам пояснили, що Роксолана, яку привезли з України, спочатку теж погано розмовляла турецькою. І таким мовним трюком вони зробили образ Хюррем більш правдоподібним.

Те, що блищить, – золото. Всі прикраси, які носили актори «Величного століття», – справжні. Творці проекту вирішили не розмінюватися на дрібниці, і щоб створити потрібний антураж і на знімальному майданчику, і на екрані, роздобули оригінали.

Плаття теж коштують ціле багатство. Наряди героїнь шили за стандартами моди того століття. Вони виглядають дійсно чудово і коштують недешево, але абсолютно не практичні. Актриси раз у раз одна за одною падали на підлогу, заплутуючись в метрах тканини.

Робота до втрати свідомості. Оскільки перші епізоди «Величного століття» зайшли на “ура”, творці вирішили прискорити знімальний процес, щоб не упустити хвилину слави. Команді доводилося працювати по 16 годин. Актори навіть починали плутати текст через втому. До речі, робота над першим епізодом серіалу тривала місяць.

З глузду з’їхати. Такий графік вибив з колії головну актрису Мер’єм Узерлі. Вона потрапила в неврологічне відділення. Причина госпіталізації – перевтома, і як наслідок – нервовий зрив.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Полуничне пюре замість зубної пасти, лід – замість їжі: найдивніші харчові звички знаменитостей.

Нагадаємо, що відома російська фігуристка прокоментувала ситуацію з коронавірусом в США.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.