Чому Руслана Лижичко не платить ні копійки за комуналку: унікальний будинок, який забезпечує себе сам

Багато з українських зірок живуть в розкішних особняках, але будинок переможниці Євробачення Руслани Лижичко особливий, не такий, як у всіх.

Руслана Лижичко з чоловіком Олександром Ксенофонтовим вирішили для себе побудувати не просто будинок, як у всіх, а такий, щоб вони могли жити в ньому автономно. Це означає, що вони не залежать ні від електромереж, ні від поставок газу, ні від водопроводу – все це в їхньому будинку виробляється самостійно і забезпечує всі потреби мешканців.

Вид будинку з вулиці
Вид будинку Руслани Лижичко з вулиці

Але про все по порядку. Руслана та її чоловік багато подорожують по світу і їм сподобалася ідея побудувати житло не тільки їх екологічно чистих, натуральних матеріалів, але і використовувати поновлювані джерела енергії. Пара купила ділянку в селі Лісники (15 км від столиці) і затіяла будівництво. Всі ідеї були закладені ще при проектуванні, тому переробляти нічого не доводилося, що істотно заощадило кошти.

Головний упор в електрозабезпеченні зроблений на енергії сонця і вітру. На даху особняка розміщені сонячні батареї.

Сонячні батареї на даху
Сонячні батареї на даху

У дворі стоїть окрема вітрова електростанція з необхідним обладнанням, яке забезпечує не тільки світло і електроенергію, а й тепло в холодний сезон.

Вітрова електростанція у дворі, збоку - дах підземного басейну
Вітрова електростанція у дворі, збоку – дах підземного басейн

Поруч з будинком – поглиблений в землю басейн, в якому використана унікальна система опалення та вентиляції (він поки не закінчений). Водою особняк забезпечується з артезіанської свердловини, яка накачується силою вітру і вироблюваної електроенергії.

Загальний вигляд двору
Загальний вигляд двору

Клумби під внутрішній частині двору також мають певний сенс – на них з кущиків самшиту викладені руни, а між ними ростуть лікарські трави.

гостин
Вітальня в будинку

В цілому будинок дуже світлий, теплий і просторий. І при цьому, сім’я не платить ні копійки комунальних послуг. Але з іншого боку, все це обладнання обійшлося не одну сотню тисяч гривень і вимагає постійного обслуговування. Так що складно порахувати, наскільки вигідніший такий підхід.

Схожі статті

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.