Актриса однієї ролі: як зараз живе Мальвіна з фільму “Буратіно”?

Їй обіцяли запаморочливу кар'єру, але її шлях у кіно обмежився однією роллю. Чим зараз живе актриса, яка зіграла дівчинку з блакитними кучерями Мальвіну?

Актрисі Тетяні Проценко було всього 7 років, коли вона втілила у життя одну з найбільш казкових дівчаток радянського кіно. Мальвіна з “Пригод Буратіно” стала справжнім символом ляльковості — кришталеві блакитні очі, сині локони і добра посмішка. Багато дівчаток хотіли бути схожими на кохану П’єро.

У фільм дівчинка потрапила дивовижним чином — маленьку Таню помітив асистент режисера фільму про Буратіно і запросив на проби. Кастинг складався з декількох етапів, але дівчинка з легкістю обійшла численних конкуренток.

Таня Проценко в начальной школе
Таня Проценко в початковій школі

Картина “Пригода Буратіно” вийшла на великий екран в 1975 році. Пропозиції про співпрацю для Тані посипалися миттєво — багато режисерів хотіли з нею співпрацювати. Спеціально під неї сценарист Інна Вєткіна написала сценарій “Червоної Шапочки”, де Проценко мала зіграти головну роль.

Але все вирішив нещасний випадок. Таня впала з велосипеда, у неї виявили струс мозку, тому ні про яку роботу не могло бути й мови. Всі зйомки довелося скасувати на невизначений час.

Пізніше Ролан Биков запросив Тетяну на роль в картині “Опудало”. Але вона відмовилася, а потім зізналася, що навіть не знає, чому саме прийшла до такого рішення. Можливо, вона сумнівалася, чи зможе зіграти головну красуню класу, а може, просто не хотіла втілювати негативного героя.

Татьяна Проценко в юности
Тетяна Проценко в юності

Не бачачи перспектив в акторському фасі, Тетяна вирішила поступити на кінознавця. В університеті їй довелося непросто — одногрупники часто дорікали дівчині в поганій грі у фільмі “Пригоди Буратіно”, говорили, що вона втілила роль прісно та наївно. Не раз вона поверталася додому зі сльозами на очах після навчання.

Але диплом вона все ж отримала. А незабаром почала працювати редактором у московському видавництві. Пізніше захопилася письменницькою діяльністю. У кіно колишня актриса так і не повернулася.

В особистому житті теж бували різні ситуації — зараз Тетяна заміжня вдруге і виховує двох дітей. Хоча заради цього щастя їй довелося пройти через непорозуміння та зради першого чоловіка.

Але у всякому разі, жінка запевняє, що зараз вона по-справжньому щаслива. А про Мальвіни згадує, як про приємну пригоду дитинства.

Татьяна Проценко с семьей
Тетяна Проценко з сім’єю
Татьяна Проценко: тогда и сейчас
Тетяна Проценко: тоді і зараз

 

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.