Як виглядав хамам Хюррем Султан із серіалу “Чудовий вік”

Шанувальникам вказаного серіалу завжди було цікаво знати як виглядав хамам та туалетні кімнати.

Серіал “Чудовий вік” дивилися з багатьох і напевно немає жодної людини, якій би вона не сподобалася. Глядачам було цікаво спостерігати, як розвивалися стосунки Хюррем Хатун (дочки українського священика), яка стала дружиною султана Османської імперії Сулеймана Чудового.

У європейських країнах султана Сулеймана кликав “Чудовим”, а в Туреччині – “Законодавцем”. Бо за нього Османська імперія найбільше розцвіла. Він був непохитним володарем і в той час імперія Османа охоплювала територію від Марокко до Ірану, і від Ємену – практично до Відня.

І найдивовижніше, що така владна людина протягом усього свого життя по-справжньому любила лише свою дружину тільки — Олександру Гаврилівну Лісовську (Хюррем Хатун або Роксолана).

У фільмі “Чудовий вік” можна побачити якісь взаємини між сімейством Султана. Також показаний гарем та всі його нюанси. Гарем ретельно охоронявся, бо там мешкали наложниці. Гарем дозволялося відвідувати султанові та його близьким родичам.

На той час у палаці султана гігієна вже була на висоті та нічим не поступалася, а іноді була вищою ніж у Європі. Перед тим як господар мав постити гарем, наложницю мили в лазні та натирали запашними маслами. Лазня називалася – хамам. Там наложниці допомагали помитися прислуга.

Шанувальникам вказаного серіалу завжди було цікаво знати як виглядав хамам та туалетні кімнати.
Нижче ви можете їх побачити.

Хамам Хюррем Султан
Туалет у гаремі Хюррем Султан
Хамам Хюррем Султан

Схожі статті

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.