Хто зі знаменитостей перетнув 50-річну межу перебування на сцені: Пугачова, Леонтьєв, Лайма Вайкуле та інші

Зірковий шлях зазвичай встелений не лише пелюстками троянд, але й шипами. Постійні переїзди, концерти, перемерзання, погане харчування. Доводиться виступати за будь-якого стану душі і здоров'я. Тож протриматися в таких умовах півстоліття можуть далеко не всі. Та деякі, відсвяткувавши 50-річний ювілей на сцені, продовжують радувати фанатів своїми виступами.

Алла Пугачова – 57 років стажу

73-річна Алла Пугачова показала нове фото із Ізраїлю
Ветеран естради Алла Пугачова

За цей час співачка встигла записати понад півтисячі пісень і випустити більше сотні платівок, дисків й альбомів. Якщо порахувати загальний тираж дисків, вийде десь 250 млн. екземплярів. Починаючи з 1976 року, Алла Борисівна ставала кращою співачкою року протягом півтора десятка років поспіль. Навіть американці називали виконавицю soviet superstar.

У радянські часи Пугачова віддавала перевагу ліриці, категорично відмовляючись співати патріотичні пісні, що було неприпустимо у брежнєвську епоху. Бунтарка користувалася текстами напівзаборонених Цвєтаєвої та Мандельштама, на що не наважувалися її колеги. Вона активно гастролювала до 2009 року. Та після цього ще зрідка виступала. Востаннє сольний концерт дала 2019-го.

Валерій Леонтьєв – 50 років стажу

Леонтьєв в молодості
Валерій Леонтьєв продовжує виступати й нині

З 1980 року і протягом двох десятиліть співак неодмінно перемагав у номінації “Співак року”. У 1991-му став лідером продажу платівок на весь Радянський Союз. Кількість нагород і премій співака важко злічити. Його диски розходилися мільйонними накладами.

Артист також виділявся серед інших “правильних” радянських виконавців. Не стояв із мікрофоном в одному місці сцени, а весь час намагався рухатися в такт музиці. Такого в СРСР не було заведено, то коли Леонтьєва знімали для телебачення, зазвичай ставили на табуретку, щоб залишався статичним.

Лайма – 56 років стажу

Лайма Вайкуле
Лайма Вайкуле співає, попри онкологію

Хіти у виконанні співачки, написані Раймондом Паулсом, наспівував весь Радянський Союз. Композитор запримітив талановиту дівчину, коли тій було лише 15 років, і взяв до Ризького оркестру, яким керував. На телебаченні юнка вперше виконала пісню “Щастя”, яка латиською звучить Laime. Так у співачки з’явилося сценічне ім’я.

Поет Ілля Рєзнік помітив Лайму в кабаре, де він відпочивав разом із Паулсом. Чоловіки якраз тоді посварилися з Пугачовою і вирішили їй на зло зробити нову зірку, запропонувавши латишці заспівати “Ночной костёр”. Відтоді відкрили артистці дорогу на велику сцену.

Схожі статті

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.