Оксана Муха, Руслана Лижичко, Ольга Сумська взялися куховарити: якою вийде кутя на Різдво

Ті, хто святкують Різдво 7 січня, обов'язково готують кутю. Зірки вирішили похвалитися власними рецептами. У кожної знаменитості він особливий.

Оксана Муха

Оксана Муха поділилася власним рецептом куті

Переможниця “Голосу країни” бере за основу зерна пшениці. Оксана самотужки мак не перемелює – купує вже готовий, який запарює. Родзинки і горіхи подрібнює ножем, додає тертий шоколад і сушену вишню. Мед розводить водою і додає до куті в останню чергу.

Ольга Сумська

Заслужена артистка запевняє, що її кутя найсмачніша, бо навіть здобула перемогу на різдвяному фестивалі в Яремчі. Сумська все робить за настановами прабабусі. Вибирає не кормову пшеницю, а ту, що швидко розварюється. Бере 1 кг і варить близько години. 2 скл. маку заливає водою, розмішавши з 0,5 скл. цукру, доводить до кипіння і витримує на вогні 15 хв. Далі пропускає через сито і відставляє, щоб мак охолонув.

Кутя Ольги Сумської перемогла на конкурсі

Далі актриса запарює гарячою водою 0,5 скл. кураги з родзинками різних сортів, щоб були різного кольору, і витримує пів години, наприкінці зливши воду. Узвар залишає. Курагу дрібнить. Горіхи запарює окремо, за пів години воду зціджує, щоб вони підсохли. Мак збиває в блендері, щоб став білуватим.

Звісно, кураги в прабабусині часи не було. Це вже дружина Борисюка сама вдосконалила рецепт. Зайву воду з пшениці зливає, в узвар додає 2 ст.лож. світлого меду. Залишилося з’єднати всі інгредієнти, здобривши 3 ст.лож. коньяку.

Руслана Лижичко

Руслана обожнює власний рецепт куті

Рецепт переможниці “Євробачення” кардинально відрізняється від колежанок. Львів’янка бере керамічну посудину і складає туди жито, насіння льону, вівсянку, ячку, мак і горішки. Заливає суміш окропом. Потім чекає, допоки настоїться. Перед застосуванням здобрює різдвяну страву медом, малиною, журавлиною, ягодами вишень.

Популярне

Схожі статті

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.

“Хлопчик кучерявий” на святковому столі не переводиться: приготувати торт не складно, а смак і вид ідеальні

Торт "Хлопчик кучерявий" – це звичайний сметанник, але з оригінальним оформленням. Частина бісквіта просочується кремом і викладається гіркою. Виходить дуже незвично на вигляд.

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.