Який гонорар отримували зірки радянського кіно

Сьогодні зірки кіно отримують шалені гонорари: чим популярніший артист, тим більше в нього шансів «вторгувати» велику суму за участь у проекті. У наш час кіностудії – це приватні установи, тож вести перемовини про нулі у контракті значно простіше. Але у Радянському Союзі існувала інша система: зарплату артистів контролював уряд, а їх розмір залежав від розряду і досвіду. Скільки за зйомки отримували Юрій Нікулін, Людмила Гурченко та інші легенди радянського кіно, читайте у нашому матеріалі.

Радянські актори у 50-70-х роках отримували за зйоми в одному фільмі від 400 до 2000 рублів. Багато артистів були постійними працівниками кіностудій, тож їм платили від 80 до 450 рублів щомісячної сталої ставки.

Тоді, як і в наш час, існував статус «легенди кіно», за який доплачували вибраним акторам. Це такі зірки, як Андрій Миронов, Євген Леонов, Юрій Нікулін. Вони могли отримувати від 3 до 5-6 тисяч рублів за зйомки у фільмі.

Так, за зйомки в комедії “Кавказька полонянка” (1967) Олександр Дем’яненко за роль Шурика отримав 5,520 тисячі рублів, Юрій Нікулін – 4,238 тисячі рублів, Георгій Віцин – 3,389 тисячі рублів, Євген Моргунов – 1,979 тисячі рублів, Наталя Варлей – 1,219 тисячі рублів.

За роботу у фільмі “Діамантова рука” (1969) Юрію Нікуліну заплатили 5,188 тисячі рублів, Анатолію Папанову – 2,288 тисячі рублів, Андрію Миронову – 1,920 тисячі рублів, Ніні Мордюковій – 1,531 тисячі рублів, Світлані Світличній – 346 рублів.

Людмила Гурченко

Людмила Гурченко за головну роль у “Карнавальній ночі” (1956) отримала 3 250 рублів.

Втім, усе пізнається у порівнянні, Якщо брати до уваги тодішню середню зарплату громадянина у розмірі 200 рублів, то суми, які отримувати артисти, здаються великими.

Ціни в СРСР

Проте їх зарубіжним колегам на той час платили космічні зарплати, про які радянські актори могли тільки мріяти. Наприклад, за роль Клеопатри Елізабет Тейлор на початку 60-х отримала 1 мільйон доларів.

Елізабет Тейлор

Ще варто врахувати той факт, що всі стрічки в СРСР належали державі, тож відсотків від показів не отримував жоден актор.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:Депутати прийшли в Раду в забавних масках. Фото.

Нагадаємо, що новий Холостяк промахнувся при виборі подарунка для своєї колишньої дівчини.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.

Гості намагаються вкрасти рецепт. Роблю домашній сальтисон: усі думають, що це покупний – такого завжди мало

Готувати сальтисон зі свинячої голови у шлунку дуже складно. Ми оберемо простіший варіант – зробимо з рульки, серця та язика. Смак натурального м'ясця нічим не перевершити.

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.