Краш Арестович висловився про вимогу обов’язкового спілкування українською мовою: “Повністю ідіотський закон”

Відомий український політичний і громадський діяч висловився про закон про обов'язкове використання української мови в сфері обслуговування. Арестович зазначив, що не підтримує ініціативу

Олексій Арестович став одним з найобговорюваніших політичних і громадських діячів України після початку повномасштабного вторгнення. Одна частина українців звертає увагу на неоднозначність та різницю його поглядів з загальноприйнятими проукраїнськими, а інші навпаки – радіють, що в медіапросторі існує особа, яка вміє заспокоювати та робити голову “холодною”.

Нещодавно Арестович взяв участь в інтерв’ю для української журналістки Раміни Есхакзай. Розмова вийшла цікавою та охопила чимало тем, однією з яких стало обговорення української мови на законодавчому рівні.

Олексій Арестович на інтерв'ю для Раміни Есхакзай
Олексій Арестович на інтерв’ю для Раміни Есхакзай

Арестович висловився проти Закону про державну мову

З лютого 2022 року в українському суспільстві питання державної мови стало особливо гострим. Громадяни поділились на декілька таборів, один з яких радикально доводить, що кожен зобов’язаний назавжди відмовитись від використання російської, а інші доводять, що це – не наразі першочергове питання.

Раміна Есхакзай не оминула цю тему та дізналась, яке ставлення до цього має Олексій Арестович. Так, за словами чоловіка, він не підтримує так званого насильницького методу змусити громадян розмовляти державною мовою. Політик впевнений, що штрафи та показові “покарання” не призведуть до свідомого рішення українців перейти на рідну мову. Натомість, вважає Арестович, слід на законодавчому рівні запровадити привілеї для бізнесу, який провадить функції виключно українською.

У відповідь на запитання підписників про те, як припинити сваритись між собою всередині країни та забути про поділ на “еталонних і зросійщених” українців, Арестович зазначив, що за це відповідає в першу чергу влада.

Повинна бути відповідна державна політика, тому що люди завжди дивляться, як поводить себе еліта. Навіщо у нас досі існує цей ідіотський, повністю ідіотський закон, який накладає штрафи за невикористання української мови при наданні послуг і так далі? Він же робить з нас стукачів, це – технологія НКВС

прокоментував Олексій Арестович.

Інтерв'ю Раміни Есхакзай та Олексія Арестовича
Інтерв’ю Раміни Есхакзай та Олексія Арестовича

Крім того, політик зазначив, що питання державної мови тісно пов’язане з такою делікатною темою, як самоідентифікація. На думку Арестовича, політика покарання громадян за невикористання рідної мови потрібно замінити більш лояльними методами насадження культури поваги до солов’їної.

Схожі статті

Позитив потрапив у лікарню та назвав причину, якою виявилася екс-колега Дорофєєва: не один Дантес страждав

Олексій Завгородній показався на лікарняному ліжку під крапельницею. Відомий музикант розповів про своє самопочуття прихильникам в Instagram.

Дізналася рецепт від бабусі. Тепер завжди готую тільки так: рецепт мініатюрних пиріжків із сосисками

Коли залишається небагато тіста, а ще хочеться пиріжків і з цибулею, і з картоплею, та й із сосисками теж, згадайте цей рецепт. Мініатюрні пиріжки одразу з усім сподобаються вам із першої спроби.

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.