Степан Гіга вступив до училища лише з 4-ої спроби: нині народний артист співає разом із онуком

Нині Степан Гіга – шанований співак, народний артист України, що сам пише пісні і їх виконує. Але були часи, коли простого сільського хлопчика навіть на поріг музучилища не пускали. Тепер діти й онук знаменитості пішли дорогою глави родини, продовживши музичну династію.

У школі Степан навчався не дуже добре. Мав у табелі одні трійки. Лише з малювання була четвірка і зі співів – п’ять. З таким атестатом пробитися в житті на ті часи було практично неможливо – молодику світила виключно робота в колгоспі.

Степан Гіга з сином Степаном і донькою Квітославою

Після школи Степан Гіга не зміг поступити до музучилища в Ужгороді. Робив це тричі – після 8, 9 і 10 класів. Але марно. Тож довелося повторити вже після служби в армії. Тоді мобілізованих із лав РА брали поза конкурсом. Тож четверта спроба врешті видалася вдалою. Чому талановитого юнака ігнорувала приймальна комісія, Степан Петрович й досі не може пояснити. Напевно, сільський хлопець не вмів себе правильно подати. Хоча ще в шкільні роки грав в ансамблі “Карпати” і мав діапазон у чотири октави.

Син Степана Гіги грає на гітарі й співає

І син, і донька Степана пішли по стопах зіркового татуся. Навіть онук ще не вмів говорити, а вже проривався на сцену і вигинався під запальні музичні ритми. У Данила абсолютний слух. Він постійно слухає музику і намагається копіювати манеру виконання дідуся. На що зірковий родич зауважує, що хлопчина має виробити свій власний музичний стиль, не схожий ні на кого іншого.

Степан Гіга намагався відмовити доньку від шоубізу

Данило вчиться у музичній школі, але дідусь частенько сам дає онуку уроки вокалу й розповідає, в якому напрямку рухатися, щоб стати успішним музикантом. Степан-молодший опанував гітару зовсім недавно. Тепер грає у батьковому гурті. Данило у вихідні обов’язково їде на концерт із родичами. А якщо дійство відбувається у будні, а хлопчику слід йти до школи, у нього навіть сльози на очах навертаються.

Онук Степана Гіги продовжив співочу династію

Коли донька Гіги по закінченні школи сповістила, що вступатиме до музучилища, тато зауважив, що, можливо, слід обрати іншу спеціальність. Квітослава образилася, сприйнявши це як заборону. Татусь намагався пояснити, що це дуже важкий хліб, але дівчина не зважила й вчинила по-своєму.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.