Щасливе маріупольське дитинство Андрія Бєднякова: сімейні посиденьки, пляж на Азовсталі, касетний магнітофон

Андрій Бєдняков народився у місті Жданов, який за 2 роки перейменували на Маріуполь, хоча місцеві місто так називали завжди. Про дитячі роки 36-річний шоумен пригадує з теплотою.

Звісно, як і всі однолітки, Андрій був дуже жвавим хлопчиком. Дітлахи грали в рухливі ігри – козаки-розбійники, схованки, війнушку. Будували халабуди, ще й обставляли меблями. Зокрема, диван притягнули з іншого району міста. З’ясувалося, що громіздка річ не влазить у люк, тож довелося порізати на шматки й лише потім занести у своє лігво.

Маріупольці, на думку Бєднякова, не є частиною Донбасу, адже місто розташоване в Приазов’ї. Кожен містянин здатен вибрати тараньку з ікрою, що вирізняє його від мешканців інших регіонів.

У дитинстві родина часто відвідувала пляж. Улітку вставали дуже рано, брали огірки, помідори, варені яйця і вирушали. Сідали на один трамвай, потім пересідали на інший, щоб дістатися лівобережжя. Справа від Азовсталі довго спускалися сходами, переходили через рейки та врешті опинялися на узбережжі.

Андрій Бєдняков у дитинстві

Та не походи на пляж стали найтеплішими спогадами Андрія. Бувало, що у вихідні всім гуртом уранці виходили на базар, купували копчений оселедець, а коли поверталися додому, сідали за круглий бабусин стіл і ласували досхочу.

Бувало, траплялися й неприємності. Перший негативний спогад, що глибоко запав у душу хлоп’яти, це як тато посварився з сусідом, і у хід пішов ніж. На щастя, тоді все обійшлося, хоча боки один одному чоловіки добряче нам’яли.

Родина жила не дуже заможно. В Андрія не було велосипеда, телевізора на пульті й інших радянських статусних штучок. Уперше двокасетний магнітофон батьки подарували сину, коли той навчався вже у 5 класі. Однокласники поїхали на водосховище, Бєдняков прихопив свою гордість, і вони слухали музику. Це було дуже круто на ті часи. Цей раритет і досі працює. Він залишився в Маріуполі, тож Андрій не знає, чи збереглася ця дорога серцю річ в окупації.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.