Комаров розповів, як зібрав два відра верблюжих кізяків: “На вулиці було -50 градусів “

Мандрівник Дмитро Комаров навіть в карантин продовжує зйомки проекту "Світ навиворіт ", і вирішив зацікавити новим випуском цього шоу.

В одному з останніх подорожей він відвідав Внутрішню Монголію в Китаї. Варто відзначити, що це самий і найхолодніший регіон Китаю, де температура часом може опускатися до мінус 50 градусів. Там він розповів як живуть люди, у яких за вікном завжди мороз. Хоча у них і вікон-то немає.

“Пізно ввечері я зібрав два відра верблюжих кізяків і заніс в юрту. На вулиці холодає, було вже приблизно мінус 45. Про всяк випадку я підтяг ближче до юрти ще візок з кізяками – вони у Внутрішній Монголії в Китаї замінюють дрова “, – написав Дмитро Комаров в своєму Інстаграм-блозі.

Дмитро Комаров відвідав найхолодніший регіон Китаю
Дмитро Комаров відвідав найхолодніший регіон Китаю

Також він розповів, що повний сюжет його великої подорожі вийде на каналі 1 + 1.

За його словами, ночувати в юрті для непідготовленої людини – то ще випробування. Адже вже до третьої години ночі там стало нестерпно холодно – не рятувало навіть термобілизна, теплий одяг і ті самі верблюжі кізяки, які він з вечора завдавав до буржуйки.

Дмитро Комаров відвідав найхолодніший регіон Китаю
Дмитро Комаров відвідав найхолодніший регіон Китаю

Однак встати і принести відро не наважувався – адже на вулиці мінус 50 градусів, що для України взагалі аномалія.

Як написав Дмитро, він і його оператор Олександр майже не спали до ранку, лише дрімали і мерзли. Але, мабуть господиня юрти зрозуміла, що гості замерзли, і вийшла на вулицю за “верблюжим багатством сама.

Дмитро Комаров відвідав найхолодніший регіон Китаю
Дмитро Комаров відвідав найхолодніший регіон Китаю

“Це було щастя: кізяки швидко розгорілися, затріщали, стало трохи світло і відчутно тепліше. А потім взагалі жарко “, – написав Дмитро Комаров в кінці своєї історії з подорожжю в Китай.

І зробив досить смішний, але життєвий як для його ситуації висновок – щастя іноді можуть подарувати навіть продукти верблюжої життєдіяльності, головне – щоб вони опинилися в потрібний час і в потрібному місці.

Повну версію його подорожі вже можна подивитися на Ютуб.

Схожі статті

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.

Пиріжки звичайні вже не роблю: дуже смачні домашні біляші “Від душі”. Не такі жирні, бо смажаться по-іншому

Нічого важкого у приготуванні біляшів немає, а ці виходять надзвичайно соковитими, але водночас дієтичними. Бо олії потрібно використовувати мінімум.