Володимир Остапчук здав тест на ВІЛ і заговорив про важку хворобу: «Головний біч нашого часу»

Відомий ведучий і шоумен Володимир Остапчук закликав українців стежити за своїм здоров'ям.

Володимир Остапчук опублікував в своєму Інстаграмі відео присвячене страшному захворюванню ВІЛ. Шоумен закликав відмовитися від стереотипів щодо тестування і показав власний приклад. Остапчук акцентував свою увагу на тому, що більшість людей вважає, що не може заразитися цим вірусом і навіть не вважає за потрібне проходити цей тест. Однак підхопити хворобу можна і в кабінеті стоматолога і в тату-салоні.

“Та який ще ВІЛ? Багато через страх, відсутність часу або не розуміння проблеми просто ігнорують тестування на «головний біч нашого часу». Хоча небезпека може бути всюди, від кабінету стоматолога до тату-студії. Я радий приєднається до соціальної ініціативи і сказати про те, що в Україні з’явилися експрес-тести. “, – написав шоумен.

У відео Володимир здав експрес-тест на ВІЛ у домашніх умовах, який, до слова, виявився негативним і закликав публіку теж пройти тестування.

Користувачі Мережі підтримали шоумена в коментарях, зазначивши, що потрібно ще більше висвітлювати цю тему.

Варто зазначити, що тема ВІЛ-інфекції для України дуже актуальна. Україна сьогодні займає одне з перших місць серед країн європейського регіону за кількістю ВІЛ-позитивних осіб. За оціночними даними, на початок 2018 у країні проживало 244 000 ВІЛ-позитивних людей. Кожен сотий громадянин України віком від 15 до 49 років інфікований ВІЛ, що є одним з найвищих показників серед країн регіону.

Схожі статті

Шоколадно-морквяний торт без борошна, цукру, масла: мій кумир, коли сиджу на дієті, а солоденького хочеться

У світі кулінарії завжди є місце для інновацій та творчості, особливо коли йдеться про створення страв, які поєднують у собі смак та користь для здоров'я.

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.