Які таємниці приховує Микола Цискарідзе: секрети особистого життя соліста балету Великого театру

Відомий артист балету Микола Цискарідзе регулярно викликає у публіки захоплення своїми виступами, однак за його успіхом стоїть безліч непростих випробувань.

Героя нашої сьогоднішньої статті можна назвати пізньою дитиною — мама Ламара Миколаївна народила свого єдиного сина, коли їй було вже 42 роки. Звичайно, жінка хотіла зробити все, аби дитина була щасливою, тому вона мріяла, щоб Микола вивчився на юриста. Втім, бажання матері майбутній танцюрист не поділяв, як і вона його, коли спадкоємець раптом заявив про бажання танцювати в балеті.

Николай Цискаридзе с мамой
Микола Цискарідзе з мамою

Незважаючи на це, Цискарідзе в результаті поступив у Московське хореографічне училище, причому тільки з третього разу, та й доброзичливим цей прийом назвати не можна.

Вже будучи дорослим і відомим, Микола розповідав, що вчитися там йому було нелегко, навіть з урахуванням таланту, працьовитості та старанності, якими він відрізнявся від інших учнів.

Один з його педагогів, Петро Пестов, часто доводив підопічного до сліз перед самим виходом на сцену, щоб той навчався працювати в будь-яких умовах. Це дійсно дуже допомогло Цискарідзе в майбутньому, чого не скажеш про знущання однокурсників. З ними він стикався регулярно, а вже у Великому театрі колеги завжди намагалися відсунути його на задній план. На щастя, балетмейстер Юрій Григорович, за розпорядженням якого Миколу і взяли до театру, суворо стежив за тим, щоб той не сидів без ролей.

Николай Цискаридзе на сцене
Микола Цискарідзе на сцені

За життя Цискарідзе доводилося часто терпіти глузування і доводити своє право танцювати на театральній сцені. В результаті артист звик бути завжди на чеку і навчився ховати все найпотаємніше подалі від сторонніх очей.

Саме тому за межами Великого театру або Академії російського балету, де Микола Максимович займає посаду ректора, він стає звичайною людиною зі звичайним особистим життям, прихованим від громадськості.

У бесідах з журналістами Цискарідзе запевняє, що не одружений і не поспішає зі шлюбом, а з усіх його близьких широка публіка знайома лише з кішкою Тяпою, яку артист поховав у листопаді 2020-го.

Микола Цискарідзе зі своєю кішкою Тяпой
Микола Цискарідзе на сцені

Схожі статті

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.