Що робить Юрій Шатунов в 2021: Від обшарпанця з інтернету до зірки “Ласкового мая ” (відео)

Пісні "Ласкового мая " за радянських часів гриміли на всю країну. Це стало справжнім феноменом - діти з інтернату без багатих батьків прославилися на всю країну, а їх композиції звучать з кожного праски.

Справжній розквіт колективу припав на кінець 80-х – початок 90-х. Від «Ласкового мая» фанатели багато радянських підлітки, щиро співпереживали учасникам групи, чому значною мірою сприяв імідж романтичних «зірок з дитбудинку», які співають не самі хитромудрі, але, здавалося, такі чесні пісні про юнацтво і любові.

Лідером групи “Ласкавий травень ” став хлопчик на ім’я Юра, який в майбутньому знайшов світове ім’я і визнання. Хто став головною людиною в його житті і чому насправді розпався ласкавий травень?

У віці 11 років Шатунов втратив матір – та померла від серцевої недостатності

Якийсь час Юра жив у бабусі, у тітки. Однак ніхто не міг повернути його до життя після втрати мами, він жебракував. Так Шатунов та потрапив в той доленосний дитячий будинок, звідки вийшов знаменитим.

Талант хлопчика розглядали саме керівник музичного гуртка в інтернаті, і саме він допоміг з’явитися на світ таким культовим пісням як Білі троянди та Сива ніч. Керівник музичного гуртка Сергій Кузнецов після роботи в інтернаті ходив по кіосках і вокзалів, пропонуючи касети нікому невідомих дитбудинку.

Одного разу це дало свої плоди, адже колектив Юри Шатунова зауважив продюсер Андрій Разін, з яким колектив “Ласкавий травень ” знайшов мільйони – мова і про гроші, і про шанувальників.

До речі, Андрій Разін також знайшов оригінальний спосіб просування пісень своєї групи “в маси “. Домовлявся з провідниками поїздів далекого прямування, щоб вони включали в вагонах саме пісні “Ласкового мая “.

Зрівнятися з популярністю «Ласкового мая» в той час не могла ніяка інша група. У день доводилося давати кілька концертів, які проходили при повних аншлагах. Крім того, по всій країні гастролювали «липові» музичні колективи, які видавали себе за «Лагідний травень».

Але мода швидкоплинна. В тому числі, і музична. Тому не всі в колективі було ідеально. Слідом за нечуваними гонорарами прийшли великі запити і зоряна хвороба, конфлікти, бажання показати хто в “ласкаво травні ” головніший. У 1992 році справи колективу пішли на спад, після чого Юрій Шатунов покинув групу.

Можливо, в колективі стався розлад, але цього вже ніхто не дізнається.

З тих пір Шатунов – сольний артист. Концертів він вже не дає, лише зрідка виступаючи на телепередачах на прохання сценічних колег. А ще – записує треки в студії, які знаходять відгук у слухачів того часу.

Юрій Шатунов
Юрій Шатунов

“Про білі троянди, жовті тюльпани, сибірські морози, танці дивні, і знову ніч сива не відпускає мене “, – співається в його нових піснях.

Схожі статті

Свекруха пригостила рибним манником: тепер цей пиріг став нашим улюбленим. Рибу іноді заміняю на курку

Якщо приготувати тісто для рибного пирога за цим рецептом, то воно пропечеться рівномірно й не буде ефекту мокрої випічки. Тому навіть ті, хто не любить рибу, з'їдять шматочок із задоволенням.

Не рецепт, а золото! М’який і соковитий шашлик з димком у духовці: весь секрет у правильному маринаді

Шашлик – смачне, замариноване м'ясо запечене на мангалі. Та приготувати смачний шашлик можна не лише на природі. Як запекти шашлик у духовці – далі у матеріалі.

Улюблений дачний рецепт: готую один раз та дістаю з морозилки, коли треба. Така смакота, і завжди під рукою

Цей рецепт обов'язково припаде до вподоби тим, хто цінує свій час. Дізнайтесь, як покроково приготувати тефтелі, а потім заморозити так, щоб вони не втратили вигляд.