Вже й так усі заборонені: Зеленський відповів на пропозицію заборонити в Україні виступи артистів із Росії

Раніше український шоумен Ігор Кондратюк зареєстрував на сайті Президента України петицію про те, щоби заборонити артистам з Росії виступи в Україні.

Кондратюк зазначив, що під заборону мають потрапити не лише артисти, які відкрито підтримують окупацію Криму, а й ті, хто відмовчується із цього приводу, адже мовчать — значить підтримують.

Петиція набрала 25 тисяч підписів, тож її розглянув президент України Володимир Зеленський.

Петиція

Зеленський зазначив, що у додаткових обмеженнях з боку України немає абсолютно жодної необхідності — вже й так є всі заходи, щоб прихильникам окупації Криму заборонили відвідувати Україну. А тими, хто потенційно може зашкодити українському інформаційному простору, опікується Мінкультури.

Президент зазначив, що Мінкульт складає Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Володимир Зеленський та його дружина Олена
Володимир Зеленський та його дружина Олена

У цей перелік пропадають люди, яких перевірила РНБО, СЛУ, Нацрада з питань ТБ та радіомовлення. Перевіряють представників російського шоу бізнесу на предмет дотримання законодавства, досліджують їхню творчість щодо висловлювань про Україну, а також перевіряють чи є в них у біографії факти незаконного відвідування окупованих територій.

Закон України передбачає, що якщо зірки Росії порушують якісь угоди, то їм забороняють не лише виступати тут, а й відвідувати Україну. Також під заборону потрапляє трансляція відеопродукції за їх участю.

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.