Пам’ятаємо, любимо: Фільм про ангелів рейсу PS752 Тегеран-Київ, нові подробиці і спогади

Під час поминальних днів українська Авіакомпанія "МАУ" випустила фільм, присвячений пам'яті загиблих у збитому літаку 8 січня в рейсі Тегеран-Київ.

2020 рік для української авіакомпанії “МАУ” почався непросто і трагічно. 8 січня весь світ вразила новина про збитий в Ірані український Boeing-737-800, який летів маршрутом з Тегерана до Києва. На борту знаходилося 9 провідників екіпажу і 168 пасажирів  наймолодшому був всього рік.

Усі 177 осіб в один момент стали Ангелами — Ангелами рейсу PS752 Авіакомпанії “МАУ”.

Представники “МАУ” під час поминальних днів в Україні вирішили увічнити імена своїх героїв в документальному фільмі, який розкриває всю хроніку страшних подій початку січня.

Вони зі сльозами на очах згадували посмішки і жарти колег, які назавжди розчинилися в нічній імлі в небі над Іраном.

“Ми їх любимо, пам’ятаємо, і нам їх дуже не вистачає”, — пошепки сказала директор з комунікацій Авіакомпанії “МАУ” Євгенія Сацька.

В Борисполе возлагали цветы к портретам погибших украинцев
В аеропорту “Бориспіль” покладали квіти до портретів загиблих українців

У багатьох все ще трясуться руки, коли вони згадують все те, що пережили разом у той період.

Генеральний директор “МАУ” Євген Дихне тоді практично постійно проводив в офісі. До нього приходили родичі співробітників, які більше ніколи не зможуть приступити до виконання своїх обов’язків. Чоловік розповів, що перший день вони просто мовчали, мовчали і плакали, згадуючи загиблих. Для співробітників, близьких і батьків були відкриті спеціальні кабінети з психологами, щоб забезпечити хоча б мінімальну моральну допомогу і підтримку.

Найбільше співробітники “МАУ” не хотіли, щоб пам’ять про померлий екіпаж була сплюндрована. Першою причиною авіакатастрофи називали порушення роботи двигуна. Але всі відмовлялися приймати цей факт, адже за 27 років роботи документ, який регламентував дії в кризовій ситуації, жодного разу не був піднятий.

Здогадки про зовнішнє втручання в ситуацію були, але без фактів підтвердження ніхто не насмілювався говорити про це прямо і впевнено. Хоча всі знали, що літак не мав ніяких проблем, а члени екіпажу  справжні професіонали.

Через три дні після аварії Іран взяв всю відповідальність за трагедію на себе. Представники Ісламської Республіки визнали, що літак “МАУ” був збитий системами ППО.

Після цих новин якийсь камінь з душі спав, але легше чи простіше жити не стало. Переглянути повну хронологію страшних подій в історії українських авіаліній можна у фільмі, присвяченому Ангелам рейсу PS752 Авіакомпанії “МАУ “.

Схожі статті

В гостях спробувала цей смаколик та випросила собі рецепт: пухкий морквяний пиріг зі сметанним кремом

Морквяний пиріг має не лише ефектний яскравий вигляд, а й є дуже смачним. Випічка пухка, ніжна і не суха. Пиріг виходить вологим як кекс, а сметанний крем довершує цю страву.

Улюблений салат “Грибна галявина” з копченим м’ясом: виходить водночас і соковитий, і такий ніжний. Ідеально

Шарові салати – найкращий варіант страви для будь-якого свята. Розповідаємо, як приготувати смачну закуску з куркою та грибами, яка приємно здивує всіх.

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.