Вдалий рецепт приготування соковитих чебуреків: просто та по-домашньому смачно

Смачні чебуреки вийдуть, якщо запам'ятати секрети правильного тесту. Знаючи їх, можна приготувати соковиті чебуреки на кухні і радувати рідних хоч щодня легко.

Як приготувати соковиті чебуреки з простого еластичного тіста? Для цього потрібно взяти кілька складових:

  • Окріп – 250 мл;
  • Борошно – 500 г;
  • Сіль – 1 ч.л;
  • Горілка – 25 мл;;
  • Фарш м’ясний – 500 г.

Фарш підійде будь-який, головне, не надто пісний.

Як приготувати тісто для домашніх чебуреків?

Взяти ємність, насипати борошно і сіль, додати горілку. Далі залити окропом і виделкою замішувати, поки не стане тісто більш-менш однорідним. Коли суміш трохи охолоне, рукою вимісити до однорідного стану, скачати в кульку і покласти в поліетиленовий пакет або накрити харчовою плівкою. Залишити тісто на 10-15 хвилин. А тим часом зайнятися приготуванням фаршу. У фарш додати улюблені спеції, сіль до смаку, 50-70 мл холодної води. Перемішати, залишити на столі.
Тісто вже відпочило, настав час приступати до розкачування. Спочатку ще раз вимішуємо тісто. Воно стало помітно м’якшим і еластичнішим, не липне до рук і столу. В ідеалі борошна більше не знадобиться. Ділимо тісто на вісім частин, формуємо кульки. Кожен з них розкочуємо качалкою до потрібного розміру, половину кладемо фарш, формуємо чебуреки. Так робимо з кожною кулькою.

Як приготувати ідеальне тісто на чебуреки?
Як приготувати ідеальне тісто на чебуреки?

На розпеченій сковороді у великій кількості олії обсмажуємо чебуреки з двох сторін до золотистої скоринки на середньому вогні. Таке тісто добре тримає начинку, не тече і не горить в олії. У фарш можна додати нарізані помідори, твердий сир, гриби, зелень. за рахунок еластичності тісто добре розтягується, але не рветься і весь сок залишається всередині. Ароматні домашні чебуреки готові, можна сідати за стіл. Смачного!

Схожі статті

“Перебиває та рветься до мене в кадр”: Наталія Мосейчук показала Філімона, який заважає їй проводити ефіри

Нещодавно у соцмережах, у відео про закулісся знімань, у кадрі разом з Наталею вперше з'явився Філімон, котрий досить жваво намагався перебити ведучу.

Пристосувалася солити скумбрію в пакеті: смачніше, ніж у розсолі, і посуд не потрібний. Геніально просто

Замість скумбрії таким же чином у пакеті можна засолити оселедець. Якщо немає бажання використовувати спеції, достатньо буде лише однієї солі. Виходить дуже жирно та смачно.

Нереально смачний пиріг з сирною начинкою і курагою: забудьте про інші рецепти. Це найлегший тортик у світі

Дріжджовий пиріг із сиром та курагою виходить надзвичайно ароматним. Чаювання з такою здобою вийде ідеальним. А бесіда полине у правильне річище, адже смакота налаштує на приємний лад.