Софії Ротару виповнилося 75 років: чому артистка не співає для України та інші невідомі факти про іменинницю

Українка з молдавським корінням, народна артистка України Софія Ротару сьогодні святкує свої 75 років! Де відзначатиме своє свято і чому зникла з інфопростору, дізнаємося за одну хвилину.

Софія Ротару по праву вважається заслуженою артисткою не лише в Україні. Її творчістю захоплюються у країнах Європи та СНД. За часів союзу у Німеччині, Кореї, Польщі, Чехії, Фінляндії створювалися фан-клуби співачки. Крім того, Софія Ротару вважається однією з найоплачуваніших артисток.

Софія Ротару
Софія Ротару

Українських шанувальників дуже хвилює той факт, що народна артистка продовжує тягнути мовчанку щодо ситуації у країні. Її останній пост в Інстаграмі датується 28 лютого, а іншими способами артистка навіть не намагається висловити однозначну позицію з приводу війни. Під фотографією Софія Ротару пише рядки:

Незалежність і Свобода коштує дорого – це правда, але невже вона варта того, щоб російські ракети знищували мирних жителів, дітей та руйнували міста України.

Під постом із прапором України зібралося багато незадоволених росіян, які скаржаться на Ротару, а дехто навіть її підтримує. Але з якоїсь причини співачка закрила коментарі, але в сусідніх публікаціях є що почитати:

  • А що ви за них? Мені подобаються ваші пісні. Як же ви за них ….??!! Якщо в Росії виступаєте …. дозволяють же..?!!
  • Пробач нас, Україно! Ми принесли на твою землю горе та смерть.
  • Білоруси за вас! Нікому не вірте, що ми проти вас!
  • Коли москалі вбивають українських мирних жителів та українських солдатів. Чи не стидно? Ви ж голос України – доносьте правду про початок війни проти України. Чому мовчите?

Леонід Дзвоник, директор Ротару, розповів, що путін пропонував народній артистці російське громадянство, але вона відмовилася. День народження улюблениця публіки святкуватиме у США, де зараз перебуває. В Америці вже давно живе її онука Соня Євдокименко. За словами директора, Софія Ротару вибрала сторону, коли відмовилася від російського громадянства і не збирається її змінювати. Ведуча Наталія Мосейчук дуже різко розкритикувала позицію народної артистки. Поки чекаємо звістки від співачки, згадаємо найкращі її хіти: “Червона рута”, “Сумно, сумно аж за край”, “Луна-Луна”, “Тільки цього мало”, “Хуторянка”. Ми вітаємо Софію Михайлівну з днем народження та бажаємо здоров’я та мирного неба над Україною.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.