В одному ряду з Лесею Українкою і Тарасом Шевченком: Дорофєєва, Притула та інші зірки, яких вивчають у школі

У шкільній програмі для українських школярів багато змін. Вже зараз в одному ряду з класиками Лесею Українкою та Тарасом Шевченком можна побачити сучасних артистів естради і телебачення.

Сучасні українці живуть у справді історичні часи, коли на очах усього світу борються за свою свободу, незалежність та світле майбутнє. Все починається з освіти, тому вже зараз готуються зміни до навчальних програм по таким дисциплінам, як історія України, всесвітня історія, зарубіжна література та захист Вітчизни. Як мінімум, діти більше не вивчатимуть роман “Війна і мир”, написаний російським письменником Львом Толстим, на що безсумнівно вплинуло повномасштабне російське вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.

До цих подій у батьківських групах та чатах активно обговорювалося попадання до шкільної програми сучасних українських артистів, яких проходять другокласники у рамках предмету “Я вивчаю світ”. У робочому зошиті одне із завдань — назвати українців, зображених на фото, і серед них поряд із класиками української літератури Тарасом Шевченком та Лесею Українкою зобразили виконавців Надю Дорофєєву та Діму Монатіка.

Дорофєєва і Монатік потрапили у шкільну програму
Дорофєєва і Монатік потрапили у шкільну програму

Також відомо, що на сторінках хрестоматії української літератури для учнів 1-2 класів можна знайти пісню Тіни Кароль “Україна – це ти”.

Не залишилися поза увагою Міністерства освіти такі відомі особи, як волонтер та телеведучий Сергій Притула, шоумен Володимир Остапчук, покійний співак Кузьма Скрябін, лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук, легендарна актриса Ада Роговцева.

Українські артисти, які потрапили у шкільну програму
Українські артисти, які потрапили у шкільну програму

Користувачі Мережі не втомлюються сперечатися на цю тему, одні вважають це нормальним, оскільки у сучасних дітей свої кумири, а інші нещадно критикують такі нововведення в шкільній програмі, називаючи їх неприпустимими.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.