Лободу внесли до списку персон нон грата Литви: чому концерти співачки скасовують, а її ніде не хочуть бачити?

У Литві відому українську співачку раптово внесли до списку небажаних для відвідування персон. Чому концерти артистки скасовують, а європейці виступають проти її виступів?

Міністерство закордонних справ Литви нещодавно повідомило про внесення Світлани Лободи до списку персон нон грата. Так, віднині співачка є небажаною персоною для відвідування та перебування в цій країні. Крім того, представниця міністерства закордонних справ повідомила литовському виданню, що концерти Лободи активно скасовують.

Заборона на в’їзд

У пресслужбі латвійського міністерства закордонних справ повідомили, що оголошення Лободи персоною нон грата відбулось після консультації з українськими колегами. Відтак, повідомив, міністр культури Симонас Кайріс, на відміну від російських виконавців, яким в’їзд до країни заборонено автоматично, Світлані Лободі раніше можна було відвідувати Литву, адже вона має українське громадянство. Проте, віднині артистку не бажають бачити в країні.

Світлану Лободу не бажають бачити у Литві
Світлану Лободу не бажають бачити у Литві

Оскільки йдеться про організатора приватних заходів, єдиний вихід – вирішити, чи не додати таку людину до списку небажаних осіб у Литві

– зазначив міністр.

Причини та передумови рішення

Нагадаємо, що Світлана Лобода, попри українське громадянство, є однією з найпопулярніших співачок у росії, адже саме в цій державі артистка активно будувала кар’єру та виступала з численними концертами. Більш того, після початку російської агресії на Сході України та анексії пів острова Крим, Лобода продовжувала розважати російську публіку.

Тепер знаменитість з українським громадянством запланувала чотири виступи в Литві, які мали б відбутись наприкінці листопада. Втім, схоже, що концерти не відбудуться, адже литовська влада чітко висловила позицію стосовно Світлани Лободи. Так, у міністерстві пояснили, що артистку додано до списку персон нон грата, адже її колишня позиція стосовно російсько-української війни викликає нині підозри та вагання.

Концерти Лободи у Латвії скасували організатори
Концерти Лободи у Латвії скасували організатори

Міністр культури також нагадав, що до скасування концертів Лободи у Латвії влада не має ніякого відношення. Так, за словами Симонаса Кайріса, саме організатори концертів скасували виступи артистки. Крім того, міністр закликав литовських підприємців із цієї ніші наслідувати приклад латвійських колег.

Популярне

Схожі статті

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.

Забула про деруни: ці оладки з цвітної капусти готую всі 7 днів на тиждень. Сусідка благає дати рецепт

Неймовірно ніжні оладки з капусти сподобаються абсолютно всім. Смакувати їх можна гарячими, але й холодними також добре, особливо зі сметаною.

Могла б стати Міс Всесвіт! Ангельська зовнішність єдиної онучки Софії Ротару вразила користувачів Мережі

Відома українська співачка Софія Ротару має одного сина, який подарував їй двох онуків. Молодша донька Руслана Євдокименка могла б стати справжньою Міс Всесвіт!