Вакарчук зібрав рекордну суму грошей для України на концерті у Лондоні: на що будуть розподілені кошти

З початку повномасштабної війни в Україні Святослав Вакарчук доклав неабияких зусиль, аби пришвидшити перемогу і допомогти постраждалим у війні. На цей раз артист зібрав приголомшливу суму грошей для України на благодійному концерті.

Святослав Вакарчук ще з 2014 року займається активною волонтерською діяльністю і допомагає українським військовим. З початку повномасштабної війни в Україні, артист одразу зайняв активну позицію. Він допомагає Україні фінансово і підтримує українців морально. Так, Вакарчук часто їздить з невеличкими благодійними концертами по містах України, де підтримує звичайних людей, переселенців, волонтерів, військових та інших піснею та добрим словом. Святослав часто навідує військові госпіталі і гарячі точки, де тривають запеклі бої. Робить він це для того, аби на свої очі побачити, чим потрібно допомогти українським військовим.

Святослав Вакарчук співає для військових в укритті
Святослав Вакарчук співає для військових в укритті

Влітку 2022 року гурт “Океан Ельзи” на чолі з Вакарчуком здійснили благодійний тур Європою і зібрали для України 19 млн гривень. Тоді артист дав повний звіт, на що були витрачені ті кошти. Частину грошей передали на спецрахунок Міністерства оборони України, частину – на фонд Сергія Притули, а найбільшу частку коштів витратили на закупівлю пікапів для військових.

На цьому артисти не зупинилися. Нещодавно Вакарчук взяв участь у благодійному концерті у Лондоні, на якому вдалося зібрати для України аж 147 мільйонів гривень. Ці кошти будуть витрачені на придбання необхідного обладнання у лікарні, а також на відбудову медичних установ, які були зруйновані внаслідок військових дій.

Відомо, що на благодійному концерті у Лондоні побували і члени королівської родини, зокрема герцог Глостерський принц Ричард. А сам Вакарчук зізнається, що щасливий, що має змогу залучити пряму фінансову допомогу для України.

Схожі статті

Без духовки та без випічки: дуже смачний торт “Білі ночі”. Люблю його за ніжність і простоту приготування

Шикарний торт можна приготувати навіть без замішування тіста та вмикання духовки. Ніхто ніколи не здогадається, що ви зробили його з печива, витративши не більше 15 хвилин часу.

Позитив потрапив у лікарню та назвав причину, якою виявилася екс-колега Дорофєєва: не один Дантес страждав

Олексій Завгородній показався на лікарняному ліжку під крапельницею. Відомий музикант розповів про своє самопочуття прихильникам в Instagram.

Дізналася рецепт від бабусі. Тепер завжди готую тільки так: рецепт мініатюрних пиріжків із сосисками

Коли залишається небагато тіста, а ще хочеться пиріжків і з цибулею, і з картоплею, та й із сосисками теж, згадайте цей рецепт. Мініатюрні пиріжки одразу з усім сподобаються вам із першої спроби.