Режисер Олег Сенцов похвалився досягненням: син попри тяжкий діагноз став студентом престижного вишу

Олег Сенцов має чотирьох дітей. От тільки зустрічатися з ними татусю доводиться дуже рідко. То перебуває у московських казематах, то відбиває країну від росіян на лінії фронту.

Владу нині 19 років. На жаль, він досі почувається, як дитина, і не дуже усвідомлює, що відбувається довкола. Діагноз аутизм дитині поставили ще в 3 роки. Хвороба невиліковна. До 6-річного віку хлопчик узагалі не розмовляв. Він навіть не знав, як треба гратися в іграшки. Просто кидався ними об підлогу, а сам міг ходити колами по кімнаті дуже довго.

Сонячний син Олега Сенцова став студентом вишу

Олег Сенцов на своїй сторінці у Фейсбуці розповів, що довелося обійти чимало лікарів і спробувати всі методики лікування, які тільки існують. Хлопчика двічі відраховували з дитсадків, тому довелося записати до спеціалізованого закладу. Поступово стан Влада трохи стабілізувався. Він навіть почав трішки говорити.

Доводилося багато працювати з сином, щоб розтлумачити йому елементарні правила поведінки. До спецшколи хлопчик пішов на рік пізніше. Напрочуд вчителі зробили для дитини більше, аніж медики. Вдалося навіть знизити кількість приймання медичних препаратів.

Олег Сенцов зі старшими дітьми, які народилися в Криму

Влад став навчатися краще за однолітків, залюбки відвідував театральний кружок для особливих дітлахів. Та навіть у спеціальному навчальному закладі не вдалося уникнути булінгу. Син категорично відмовився йти до школи, бо інші хлопчики називали його “дурачком”.

Після 2014 року й ув’язнення тато не бачив сина довгих 5 років. Влад зростав без опіки батька. Лише в січні 2020 року Сенцову вдалося добитися, щоб син приїхав до нього у Київ разом із бабусею, мамою режисера.

Найменший Дем’ян думає, що тато існує лише в телефоні

Колишня дружина Олега, яка сприйняла анексію півострова позитивно, хоча й народилася на Івано-Франківщині, довго не відпускала дитину до батька. Влад теж поступово всотував наративи ворожої пропаганди.

Коли врешті опинився у Києві, довелося пояснювати дитині, що й до чого. Влада записали у звичайну школу. Було дуже не просто, адже хлопчик практично не знав української мови. Та згодом вивчив. Як і тато, підліток вирішив здобути творчу професію – мріє стати художником у театрі ляльок. Йому вдалося поступити на бюджетне відділення в університеті Карпенко-Карого, і татусь дуже гордиться досягненнями нащадка.

Популярне

Схожі статті

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.