Пішов із життя одеський дідусь Панас, який розповідав діточкам казочки: Анатолій Дриженко прожив 82 роки

Одеський актор Анатолій Дриженко пішов із життя на 83-му році. Устиг зробити чимало дечого на театральних підмостках, грав у кіно та був ведучим телепрограми "Казки діда Панаса".

Сьогодні одесити провели в останню путь актора Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. Василя Василька Анатолія Дриженка. Народився чоловік на Черкащині, але з 1964 року відразу по завершенні університету Карпенка-Карого потрапив до Одеси, де зіграв понад сотню ролей на сцені та десяток ролей у кіно.

Пішов із життя актор Анатолій Дриженко

Актора можна було побачити в фільмі “Ліквідація”, який знімали в Одесі, та в проєкті “Золоте теля”. Ролі епізодичні. Також актор зіграв розшуковця Малкова у стрічці “Посилка для Світлани”, сапера в “Хлібі мого дитинства”, Бориса Миколайовича в “Я – Ангіна”. Востаннє на екранах Дриженко з’явився у 2014 році в стрічці “Пляж”, де зіграв Данилова.

Пішов із життя актор Анатолій Дриженко

Одеські малюки добре знають чоловіка, оскільки він розповідав їм різні історії в програмі “Казки діда Панаса” на телеканалі ГЛАС. Ще він викладав акторську майстерність та розвиток мови.

У 39 років Анатолій Миколайович став заслуженим артистом України. Щойно країну було оголошено незалежною державою, Дриженку надали звання народного артиста. Він став першим одеситом з цією поважною відзнакою. На той момент актору минуло 52 роки.

Пішов із життя актор Анатолій Дриженко

Донька актора Олена Головіна працювала у театрі разом із батьком, починаючи з 1984 року. Окрім театральних постановок вона брала участь й у зніманнях фільмів. Акторку можна побачити в “Острові любові”, “Анці з Молдаванки”, “Особистому житті слідчої Савельєвої”.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.