facebook

Роковини смерті Ніни Матвієнко: життя “квітки-душі” заради пісні, неочікувана хвороба і посмертна нагорода

Ще у 70 років ця завжди усміхнена жінка займалася складним видом спорту. А в 75 її раптово не стало. Тільки найближчі люди знали, що Ніна Матвієнко мужньо боролося зі страшною хворобою.

Чарівний голос Ніни Митрофанівни Матвієнко западав у душу кожному з перших нот. Вона й у житті була такою ж милою, завжди усміхненою й дуже життєлюбною. Любові цієї жінки вистачало на всіх – на трьох дітей, онуків і навіть зятя.

Для широкого загалу новина про смерть народної артистки України 8 жовтня 2023 року стала справжнім шоком. Адже на людях пані Ніна завжди трималася гідно й ніколи не скаржилася на здоров’я.

Ротару розповіла про останній концерт Ніни Матвієнко
Останній концерт Ніни Матвієнко

Лише згодом ми дізналися, що Матвієнко серйозно хворіла останніх 4 роки життя. До свого 76-річчя не дотягнула буквально 2 дні. Ніна Митрофанівна навіть рідним не казала про те, що страждає від болю.

Лише коли у серпні 2023-го стало так кепсько, що довелося викликати швидку й везти співачку до лікарні, люди в білих халатах визначили – онкологічна хвороба розвинулася ще 4 роки тому.

Чим хворіла Ніна Матвієнко
Ніна Матвієнко з донькою Антоніною

Такої підступності Ніна Матвієнко не очікувала, адже завжди вела активний спосіб життя, не вживала ані алкоголю, ані тютюну, легко долала купу сходинок бігом. Ще у 70 років показувала Каті Осадчій у “Світському житті”, як розтягується на спеціальному тренажері.

Додому з лікарні Ніна Митрофанівна вже не повернулася. 2 місяці провела на лікарняному ліжку і її не стало. Донька Тоня пригадує, як сильно матуся сумувала за власним обійстям. Тому труну завезли у двір, щоб артистка востаннє побувала вдома.

З відходом Ніни Матвієнко кожен українець відчув, що пішла з життя легенда української пісні, яку ніхто не здатен замінити. Звісно, чарівний голос передався у спадок доньці Антоніні. Й вона час від часу виконує пісні мами, які жінка за життя збирала по всіх куточках країни й сама записувала.

Популярне

Схожі статті

“Нова епоха”: після втечі з України та тривалого мовчання Олег Винник анонсував повернення на велику сцену

Були часи, коли Олег Винник був ідолом української естради. Та схоже, що артист має бажання повернути собі свій статус – співак анонсував повернення на велику сцену.

54-річна мама двох дітей Ірина Білик позбулася блонду й замислилася: “Може, в рожевий пофарбуватись?”

Ірині Білик, схоже, набридло буди блондинкою. Зірка вирішила перефарбуватися. Тож постала перед фанами в легкому рожевому тоні з яскравими пасмами по боках.

“Це лише початок”: 29-річна Аліна Гросу знялася у серіалі Netflix – поки що лише в масовці на 5 секунд

Аліні Гросу не таланить. Мріяла стати культурним послом у США – не вийшло. Довго приховувала обличчя нареченого, а він потрапив у кадр. Тепер з'ясувалося, що у Netflix акторка грала всього 5 секунд.