Маша Єфросиніна розповіла про небезпеки в інтернеті для дітей

Цькування, шантаж, погрози і домагання - з такими ризиками ваші діти можуть зіткнутися в інтернеті, якщо ви не допоможете їм контролювати контент.

Телеведуча, громадський діяч і волонтерка Маша Єфросиніна регулярно проводить інформаційну роботу на важливі суспільні теми. Днями вона поспілкувалася з Дариною Дьяковою – фахівцем в питаннях кібербезпеки. Основний наголос в інтерв’ю зробили на те, як убезпечити дитину в мережі.

У зоні ризику кожна третя дитина

Статистика сумна, але ці цифри реальні. Такі дані в інтерв’ю привела Дарина Дьякова. Вона підкреслила, що найбільш поширені ризики: цькування дітей, шантаж, виманювання особистої інформації (адреса, номер телефону, дані банківських карт батьків і так далі). Також діти і підлітки зіштовхуються з домаганнями і примушеннями до перегляду роликів, призначених для аудиторії 18+.

кібербезпека
кібербезпека

Серед актуальних питань, які обговорили експертки – можливі засоби захисту дитини. Дьякова радить не залишати малюка і телефон / комп’ютер “один на один “. Дитина завжди повинна знаходитися під наглядом. Також допомогти в контролі може “Батьківський контроль” – опція, яка блокує відвідування деяких сайтів і стежить за контентом, що відображається в браузері.

Повну версію інтерв’ю Маша Єфросиніна розмістила у себе на сторінці в Інстаграм.

 

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.