Померлий від раку Борис Клюєв довгі роки приховував за посмішкою смерть сина і важку хворобу: некролог по зірці «Вороніних»

Зірка «Вороніних» цілих 10 років грав главу великої родини, однак в житті він так і не пізнав радості батьківства. Померлий від раку Борис Клюєв за посмішкою приховував смерть сина і важкий діагноз.

На сцені герой статті вміло перевтілювався в справжніх піжонів, а на телеекрані постійно сміявся над собою. Студентам дійсно було чому повчитися у Бориса Володимировича, який викладав акторську майстерність в Щепкінському театральному училищі.

Майбутня зірка народився в Москві в сім’ї актора і бухгалтера. Першу трагедію він переніс в 4 роки, коли його батько помер від серцевого нападу. Після того, що сталося мама повністю присвятила себе вихованню сина, намагаючись забезпечити його всім найкращим.

Борис Клюев в детстве
Борис Клюєв в дитинстві

Смерть тата загартувала Клюєва — вже в 5 років він заробив свої перші гроші за участь у виставах. У 13 Борис займався розвантаженням вагонів, з 16 працював на будівництві. Оскільки фінансове благополуччя матері хвилювало його найбільше, то і вчився він погано.

Ідеєю пов’язати життя з акторством герой статті заразився ще в 6 класі. У підсумку він вступив в Щепкінське, проте навчання довелося перервати через призов до армії.

Борис в роли графа Рошфора
Борис в ролі графа Рошфора

Гучна слава до Бориса прийшла у 1979-му з виходом «Д’Артаньяна і трьох мушкетерів», де він зіграв графа Рошфора. На рахунку Клюєва безліч театральних і телевізійних ролей, а найулюбленішим з останніх перевтілень артиста став Микола Петрович в «Вороніних».

Сам Борис зізнавався, що грати такого простачка виявилося куди важче, ніж вишуканих аристократів.

Клюев в образе Николая Петровича Воронина
Клюєв в образі Миколи Петровича Вороніна

У 24 роки актор одружився вперше і хоча у пари народився син Олексій, союз незабаром розпався. Після розлучення за домовленістю з першою дружиною герой статті не повинен був спілкуватися зі спадкоємцем, поки той не подорослішає, але зблизитися з ним він так і не встиг:

«Сина не стало в 24, він заснув і не прокинувся. Не було ніяких проблем зі здоров’ям, не курив, не пив. Серцева недостатність, як сказали лікарі», — розповідав Борис Володимирович.

Перенести відхід єдиної дитини було важко, від депресії артиста врятувала робота. Другий шлюб теж не приніс Клюєву щастя і тільки третя дружина Вікторія зробила його щасливим, хоча спільних дітей у пари не з’явилося.

Борис Клюев с третьей женой Викторией
Борис Клюєв з третьою дружиною Вікторією

За 45 років спільного життя подружжя пройшло через багато перешкод і, здавалося б, вони зможуть подолати будь-яке лихо. Все змінилося навесні 2018-го, коли акторові діагностували рак легенів. Оскільки недугу виявили пізно, залишалося тільки сподіватися на інтенсивне лікування.

Онкохворий Борис час від часу лягав у лікарню, після чого повертався до активної роботи. Сам він був дуже спокійний, навіть незважаючи на важку хворобу:

«Вважаю, що прожив дуже цікаве і красиве життя і якщо Господь візьме мене… До цього я теж спокійно ставлюся», — говорив Клюєв в ефірі «Доля людини».

Помер Борис Клюєв
Борис Клюєв

На превеликий жаль, воля до життя, старання лікарів і турбота дружини не змінили сумного результату. Відтепер про цього неординарного артиста будуть нагадувати лише відеозаписи і фото, але пам’ять про нього з глядачами назавжди.

Схожі статті

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!