Режисер культового серіалу “Чорнобиль” вперше побував у Чорнобилі – нарешті українські бюрократи його пустили

В середині 2019 року на телеканалі HBO випустили високобюджетну історичну драму про Чорнобильську трагедію - міні-серіал з п'яти серій отримав відповідну назву «Чорнобиль». Проект хвалить величезна кількість критиків, за спиною - безліч нагород і сотні мільйонів переглядів.

Варто зробити висновок, що вся знімальна команда і акторський склад постаралися на славу.

Режисер Юхан Ренк
Режисер Юхан Ренк

Цікавим є той факт, що режисер серіалу, Юхан Ренк, побував в Україні тільки зараз – він відвідав локацію знятого ним проекту буквально на цих вихідних.

Юхан Ренк з нагородою Еммі за кращий міні-серіал 2019 року
Юхан Ренк з нагородою Еммі за кращий міні-серіал 2019 року

Працювати над самим «Чорнобилем» в зоні відчуження не вдалося через проблеми з отриманням дозволу та іншої бюрократичною тяганиною.

Юхан Ренк в Чорнобилі
Юхан Ренк в Чорнобилі

Для Ренка ця поїздка стала змістовною: він зняв багато матеріалу для приватної колекції, познайомився з оператором АЕС Олексієм Бреус і зміг нарешті вживу побачити ті пейзажі, які доводилося відтворювати на знімальному майданчику.

Юхан Ренк с оператором АЭС Алексеем Бреусом
Юхан Ренк з оператором АЕС Олексієм Бреусом

Оригінальний проект знімався в Литві – все через субсидіальну програму від уряду, що передбачають повернення частини фінансів творчим проектам. У всій Європі ця практика, яка називається «кешрібейт», давно поширена, але в Україні поки не функціонує.

Прип'ять сьогодні
Прип’ять сьогодні

Серед знімків зі свого облікового запису режисера в Інстаграмі можна побачити пожежну частину і лікарню Прип’яті, фотографії особистої квартири прототипу одного з персонажів, Анатолія Дятлова. Цю серію він підписав лаконічно – «квартира 39».

Схожі статті

Із цим рецептом діти полюбили запіканку. Тепер доводиться готувати подвійні порції: шоколадно-сирна смакота

Усім знайома сирна запіканка. Багато хто любить її, але діти часто не сприймають цей смак. Це легко виправити, зробивши запіканку наполовину шоколадною. Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Чудова альтернатива пиріжкам, а готуються набагато простіше: закусочні кекси з яйцем і цибулею обожнюють усі

Звісно, це може звучати доволі дивно, втім приготувати солоні кекси з цибулю та яйцем – найкраще ваше рішення. Така незвичайна закуска точно вразить вас.

В класичний вінегрет додала цікавий інгредієнт і перетворила його на новий салат: пікантний смак з родзинкою

Всі полюблять класичний варіант вінегрету з буряком та маринованими огірками. Але якщо додати до звичного рецепту новий інгредієнт, завдяки якому звична для нас страва вибухне новими фарбами смаку?